Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ismét magabiztosan nyert a NYÍKSE

| 2022. 05. 16. | 12:00:00
Ezzel a csapat a keleti csoport bajnoka - két fordulóval a vége előtt!
Ismét magabiztosan nyert a NYÍKSE
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kosárlabda NBII keleti csoportjában a rájátszás következő fordulójában május 13-án, pénteken a Sunshine-NYÍKSE utazott a mindig kellemetlen ellenfél DEAC II csapatához a szomszéd vármegyébe.

Az előző heti nagyarányú győzelem a második helyen lévő Békéscsaba ellen megnyugtatta a nyírségieket, hiszen szinte már be is biztosították a tabella első helyét. Mégis izgalommal kezdték a Debrecen elleni mérkőzést, hiszen mindig szoros mérkőzéseket játszanak a DEAC otthonában. 

A mérkőzés első negyedében hibát hibára halmozott a vendég Nyíregyháza. Igaz, jól védekezett a csapat, de a kontrákból rendre kimaradtak a helyzetek. Ez meccsben tartotta az ellenfelet, így a negyed végét jelző dudaszó pillanatában dobott debreceni tripla a vendégek előnyét jelezte a táblán, 18-15.

A második negyed elején újra a cívis fiúk szerezték az első kosarat, de utána az aktív védekezésből, kezdtek beérni a vendég támadások és egy 0-12 rohammal Gáspár és a visszatérő Tisza pontjaival már vezetett is a NYÍKSE. Sőt, Asztalos két duplájával és büntetőivel már 10 pont volt a különbség a NYÍKSE javára. A félidőre kicsit olvadt az előny, 33-41, még nem volt megnyugtató a nyírségi előny.

Alle up

Fordulás után Savic nélkül gyengébben szerveződött a játék. A vendégek már nyolcaddöntőre készültek és több cserét, más-más felállást gyakoroltak. A dobások kimaradnak, de 7-0, majd 0-6 és hol egyik, hol másik csapat kapott lendületet. A harmadik negyed vége: 54-63, úgy tűnt még lesznek izgalmak.

Az utolsó negyedben viszont minden jött, úgy ahogy az elsőben nem jött. Földesi-triplával indult az etap, majd feladta Gáspárnak “alle up”-ra, aki gyönyörűen zsákolt, majd a sérülésből épülgető Szilasi rántott be két triplát, és újra Gáspár talált be háromszor is, ekkor már 20 pont volt a különbség. Ezzel nem állt meg a nyíregyházi henger, jött zsinórban három tripla a remek formában visszatérő Tiszától, és máris 30 pont lett különbség, ez marad a végén is, 65-95-tel fejezték be a csapatok. A Sunshine-NYÍKSE állva hagyta a végén ellenfelét. Mindenki játszhatott, mindenki dobott és Kovács Tibor Brane Savic-csal kedvére variálhatta a pályán lévő játékosokat. 

Úgy látszik a Sunshine-NYÍKSE a rájátszásban is teljes gőzzel robog. 

Ezzel már biztos a Keleti csoport győztese a csapat, és igaz, hogy még két mérkőzése lesz idegenben (előbb a Szolnok, majd a Békéscsaba ellen), de már a nyolcaddöntő mérkőzéseire készül a gárda. 

Dobók: Gáspár 21/3, Asztalos 10, Savic 4, Tóth 6, Földesi 10/6
Cserék: Zajácz 2, Tisza 16/12, Bíró 2, Szilasi  , Vida 6/6, Skorcov 10

Vezetőedző: Kovács Tibor

Fotók: https://we.tl/t-e1tq41WhUL

 

 

Köszönjük a tudósítást.:)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés