Hirdetés

Hirdetés

Hamarosan startol az ifjúsági kerékpárverseny Nyíregyházán

MTI

2022.08.15. 16:00

Hamarosan startol az ifjúsági kerékpárverseny Nyíregyházán
(Fotó: Szabó Tünde Facebook-oldala)

Az eddigi legerősebb kerettel vág neki a viadalnak magyar válogatott.

Hirdetés

Augusztus 17-én, szerdán rajtol Nyíregyházán a One Belt One Road Nations' Cup kerékpáros ifjúsági országúti világkupaverseny, amelynek 78 fős mezőnye három nap alatt 232,8 kilométert tesz meg – számolt be az MTI. Az esemény hétfői sajtótájékoztatóján Szabó Tünde, az Északkelet-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos – a viadal egyik védnöke –elmondta, Magyarország harmadik alkalommal fogadja az ifjúsági korosztály legjobbjait, és lassan hagyománnyá válik, hogy a megméretés lehetőséget teremt a magyar fiatalok számára. 

Kovács Ferenc polgármester a város sport iránti elkötelezettségét és sportszeretetét emelte ki. – Az ifjúsági világkupa megrendezése rendkívül sikeres volt 2020-ban és 2021-ben is, nincsenek kétségeink afelől, hogy ez 2022-ben is így lesz – fejtette ki. A viadalon 13 csapat színeiben 12 nemzet sportolói állnak rajthoz, a magyar válogatott mellett a kecskeméti MKB Cycling Team is elindul.

Vízer Barnabás, a Magyar Kerékpáros Szövetség sportigazgatója a hazai kerékpárosok szempontjából is kiemelte a verseny jelentőségét. – Az U19-es korosztály legfontosabb versenyei a világkupák. Idén talán az eddigi legerősebb magyar válogatottal állunk ki a hazai forduló során, a keret Tóth Márkó köré épülhet –fogalmazott.

A tízfordulós vk-sorozat kilencedik állomása egy 3,8 kilométeres prológgal kezdődik Nyíregyházán, majd másnap a megyeszékhely és Ibrány közötti 111,6 kilométer várja a kerekeseket. A zárónapon Vásárosnamény és Nyíregyháza között teker majd a karaván, 117,4 kilométert megtéve.
Nyíregyházakerékpárvilágkupa

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés