Hirdetés

Hirdetés

Liuék követik kínai edzőjüket

MTI

2022.08.08. 17:49

Liuék követik kínai edzőjüket

Szeretnénk folytatni az eddig közösen felépített utat.

Hirdetés

Az olimpiai bajnok Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor követve a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottól távozó kínai edzőjüket, Csang Csing Linát, Kínában készül az új idényre.
„Tizenöt év közös munka, sok kihívás, sok nehézség, de még több felejthetetlen pillanat és siker. Lina a sport mellett az életre is nevelt minket, amiért a legnagyobb szeretettel és feltétel nélküli bizalommal állunk hozzá. Az eddig közösen felépített utat szeretnénk folytatni, ezért úgy döntöttünk, az idei felkészülést is együtt kezdjük el” – írták három nyelven – a magyar mellett angolul és kínaiul – a Liu fivérek közösségi oldalukon.

A magyar szövetség közösségi oldalának ugyancsak augusztus 8-i beszámolójából az is kiderült, hogy a két világklasszis sportoló nem egyedül utazik Kínába, velük tart a dél-koreai szakember, Dzse Szu Csun is.

A MOKSZ egy hónapja közölte, hogy Csang Csing Lina, aki 2012 nyarán érkezett Magyarországra, távozik a vezetőedzői posztról és hazautazik Kínába, a válogatottnál pedig Bánhidi Ákos veszi át a helyét. Az ázsiai szakember vezetésével a férfi váltó megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyát a 2018-as, phjongcshangi játékokon, majd idén Pekingben Liu Shaoang írt történelmet az első egyéni ötkarikás diadallal (500 méter).
gyorskorcsolyaLiu Shaolin SándorLiu Shaoang

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés