Hirdetés

A nagyhalászi vaspapucsos Debrecenben tör dobogóra

2022.10.21. 12:45

A nagyhalászi vaspapucsos Debrecenben tör dobogóra
(Fotó: illusztráció, Cívishír)

Bajnokival búcsúznak a salakszórók.

Hirdetés

A salakmotoros szezon utolsó debreceni versenyét rendezik október 23-án, vasárnap 14 órától: a magyar-szlovén közös bajnokság harmadik fordulójának ad otthont a Perényi Pál Salakmotor Stadion.

A bajnoki megmérettetésen 16 versenyző 20 alapfutamban, illetve egy reményfutamban és döntőben, azaz 22 etap során méri össze tudását. A viadalon négy magyar versenyző ül motorra, a SpeedWolf Debrecen alakulatát Magosi Norbert, a nagyhalászi színeket a címvédő Fazekas Dennis és Bárány Márk, míg a vasadi klubot Füzesi Richárd képviseli. A debreceni Kovács Roland azért hiányzik a kontingensből, mert a múlt héten eltörte a csuklóját az olasz egyéni bajnokin Lonigóban.

A magyar és szlovén vaspapucsosokon kívül Lengyelországból is érkeznek ponterős résztvevők, illetve visszatér a debreceni közönség kedvence, a német hölgy, Celina Liebmann. A közös pontvadászatot két fordulót követően a szlovénok vezetik, az élen holtverseny alakult ki Nick Skorja és Matic Ivacic között, mögöttük két ponttal lemaradva Anze Grmek. A legjobb magyar Fazekas, aki a negyedik helyen áll a tabellán. A magyar bajnokság értékelésében a címvédő Fazekas előnye 6 egység, az azonos pontszámmal álló Magosi és Kovács előtt.

A magyar-szlovén közös bajnokság állása:
1. Nick Skorja (szlovén) és Matic Ivacic (szlovén) 36-36 pont, 3. Anze Grmek (szlovén) 34, 4. Fazekas Dennis (magyar) 24, 5. Kovács Roland (magyar), Magosi Norbert (magyar) és Daniel Gappmaier (osztrák) 16-16, … 13. Bárány Márk (magyar) 9, 15. Füzesi Richárd (magyar) 6.

Az élversenyzők mellett a 250 köbcentis motorokkal versenyző ifjúsági pilóták is megmérkőznek a cívisvárosban. A négyfős mezőnyben a SpeedWolf Debrecen salakszórója, a 14 éves Lovas Zoltán képviseli hazánkat, az ellenfele három szlovén ifjú titán lesz a betétfutamok során.

Közvetlenül a bajnoki előtt, 13.50-től rendezik a már hagyományosnak mondható futóbicikli viadalt. A negyedik alkalommal kiírt versengésre 2-től 6 éves korig várják a vállalkozó szellemű lurkókat, akik saját biciklivel vághatnak neki az egykörös száguldásnak.

A versenyre belépőket 3000 forinttól lehet kapni, a 14 éven aluliak számára ingyenes a belépés.
Online jegyelővétel: www.speedwolf.hu
bajnokságsalakmotorPerényi Pál Salakmotor Stadion

Hirdetés

Hirdetés