Hirdetés

Hirdetés

Nehezített pályán: összefogás a debreceni ralisért

civishir.hu

2022.12.01. 07:26

Nehezített pályán: összefogás a debreceni ralisért
Szilágyi Richárd (Fotó: magánarchívum)

Szilágyi Richárd május óta éber kómában van. Első gyermeke hamarosan megérkezik.

Hirdetés

Az élet olykor nem azt az utat szánja, amit az ember eltervez, és átíródik az itiner. Ez történt Szilágyi Richárd debreceni navigátorral is, akihez május 27-én, a Dunakanyar Rally pályabejárása közben mentőhelikoptert riasztottak, mert megállt a szíve. Hosszú és többszöri újraélesztés után kritikus állapotban szállították a fővárosi kórház intenzív osztályára, ahol napokon át küzdött a szervezete, és az orvosok semmivel sem tudták biztatni a hozzátartozókat. Ricsi végül úgy döntött, élni akar, ám olyan hosszan állt fenn az oxigénhiányos állapot, hogy kómába esett.

A 2021 ORC 2wd+ kategória bajnok navigátora egy debreceni ápolási osztályon fekszik. Intenzív rehabilitációra lenne szüksége, ám Magyarországon nincs olyan intézmény, ahol fogadnák. Bár az éber kóma május óta fennáll, három hét után le lehetett venni a lélegeztetőgépről, környezetére is reagál, ám kommunikációra egyelőre sajnos nem képes.

Szilágyi Richárd felesége várandóssága kilencedik hónapjában jár – mindennap a férje mellett van, együtt várják első gyermeküket, és mindenki legnagyobb vágya, hogy apa és lánya találkozhasson.

Lehetőség Németországban

Krisztina felvette a kapcsolatot egy németországi klinikával, ahol – leletei alapján – fogadnák Ricsit. Mint kiderült, hasonló állapotban levő betegeknél reménykeltő eredményeket értek el. A németországi klinikai rehabilitáció 8 hétig tartana, költsége 40 millió forint. Az összeg átutalása után hamarosan kezdődhetne a 30 féle terápiából álló kezelés.

A család a kezelés költségét nem tudja vállalni – ehhez kérik mindazok anyagi támogatását, akik megtehetik, hogy hozzájárulnak Szilágyi Richárd gyógykezeléséhez. 

Így lehet segíteni

A Sorsod a sorsom Alapítvány Szilágyi Richárd gyógykezelésére létrehozott bankszámlaszáma:

OTP Bank: 11738008-21504798
IBAN (külföldről történő utaláshoz)
HU43117380082150479800000000
BIC/SWIFT kód: OTPVHUHB

Együtt Ricsi gyógyulásáért Facebook-oldal ITT
raliSzilágyi Richárd

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés