Hirdetés

Hirdetés

Csollány Szilveszter házát elvehetik a családjától

2023.01.09. 17:05

Csollány Szilveszter házát elvehetik a családjától
Csollány Szilveszter (Fotó: mti)

Tavaly hunyt el koronavírusban.

Hirdetés

A Magyar Tornaszövetségtől és Orbán Viktor miniszterelnöktől is segítséget kért levélben a tavaly elhunyt olimpiai bajnok, Csollány Szilveszter özvegye – írja a Blikk.

A lap szerint az özvegy, Csollány Judit azért kényszerült erre, mert a férje halála után egy soproni ház tetemes lakáshitele is a két tinédzserlányt nevelő asszony nyakába szakadt. A nő „egy ideig fizette a kölcsönt, ám a megemelkedett kamatok, az infláció és az elszabadult energiaárak miatt nem tudja törleszteni a tartozást” – írják.

Magyar Zoltán, a tornaszövetség elnöke a lapnak azt mondta, annyit tudnak, hogy amíg Csollány élt, addig rendesen utalták a részleteket, és egy ideig még a halála után is. Ugyanakkor, bár átérezik az özvegy gondját, nem tudnak segíteni, a szövetségnek tavaly éppen csak sikerült nullára kijönnie, miután a torna nem tartozik a kiemelt állami támogatású sportágak közé, és nincs túl sok a szponzoruk sem. Annyit tudtak tenni, hogy levelet írtak a sportért felelős államtitkárnak, arra kérve Schmidt Ádámot, hogy lehetőségük szerint segítsenek a 2000-ben Sydneyben olimpiai bajnok, 2001-ben Debrecenben világbajnok családjának.

Csollány Szilveszter 2022 januárjában hunyt el koronavírusban.

koronavírusCsollány Szilveszter

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés