Hirdetés

Hirdetés

Djokovic ezt is megcsinálta, majd zokogva omlott össze

2023.01.29. 15:06

Djokovic ezt is megcsinálta, majd zokogva omlott össze
Novakot az édesanyja és csapatának tagjai is alig győzték nyugtatni (Fotó:

Tavaly kitoloncolták Ausztráliából, mert nem oltatta be magát. Most a 10. Australian Open-sikerét aratta.

Hirdetés

Novak Djokovic tizedszer nyerte meg a férfi egyes küzdelmeit az ausztrál nyílt teniszbajnokságon, mivel a vasárnapi döntőben 6:3, 7:6 (7-4), 7:6 (7-5)-re legyőzte a görög Sztefanosz Cicipaszt, egyben 22. Grand Slam-trófeájával utolérte az örökrangsor élén Rafael Nadalt, és hétfőtől újra világelső lesz.

A 93. tornagyőzelmét begyűjtő Djokovic pályafutása 22. Grand Slam-trófeája, a Norman Brooks Kupa mellé 2,98 millió ausztrál dollárt (759 millió forint) kap. A belgrádi teniszező lesz hétfőtől ismét a világelső, leváltva a spanyol Carlos Alcarazt, és a 374. hetét kezdi meg az ATP-rangsor élén, tovább javítva saját rekordját.

"Amikor átöleltem édesanyámat és a testvéremet a nézőtéren, óriási megkönnyebbülést éreztem" - mondta könnyeivel küszködve a tízszeres bajnok. "Ki kellett engednem az érzelmeimet, amelyek feltorlódtak bennem. Ez valószínűleg életem legnagyobb győzelme, figyelembe véve a körülményeket. Sok minden történt a pályán kívül is, amit kezelnem kellett, de ez már része az életemnek" - tette hozzá.

teniszAusztrália

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés