Hirdetés

Hirdetés

Nyíregyháza után Isztambulban a magyar atlétika krémje

2023.03.01. 17:02

Nyíregyháza után Isztambulban a magyar atlétika krémje
A későbbi győztes Kerekes Gréta a célban a fedett pályás atlétikai országos bajnokság női 60 méteres gátfutás versenyszámában a nyíregyházi atlétikai centrumban  (Fotó: mti)

Gyulai Miklós: nincsenek éremre vonatkozó elvárások

Hirdetés

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) elnöke komoly eredménynek tartja, hogy 16 magyar vehet részt a csütörtökön rajtoló isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon, melyre a szövetség nem fogalmazott meg éremre, helyezésre vonatkozó elvárást a sportolókkal szemben.

A sportvezető a Nemzeti Sporthíradóban azt hangsúlyozta, hogy azért tartja különösen sikeresnek a magyar atléták téli szereplését, mert az "ilyen-olyan elvonások" miatt az eredetileg tervezett felkészülést, edzőtáborokat, versenyeztetést át kellett alakítani. Az eredmények és az Eb-csapat kifejezetten magas létszáma együtt viszont azt mutatják szerinte, hogy a sportolók és edzők jól tudtak alkalmazkodni a helyzethez.

"Nem vártam ezeket az eredményeket, sőt, nagyon féltem attól, milyen két napunk lesz Nyíregyházán az országos bajnokságon. Azonban amit versenyzőink, a felnőtt és korosztályos atlétáink letettek az asztalra, az előtt le a kalappal"

- mondta Gyulai Miklós utalva többek között a felnőtt és korosztályos országos bajnokságokon megdőlt magyar csúcsokra.

 Az új rekordok közül Máté Tamás 200 méteres csúcsát (20.75 másodperc) külön is kiemelte, ugyanis versenyzőként ő is "üldözte" Nagy István 1985-ben elért 20.84-es idejét, ám egy századdal elmaradt tőle.

Az isztambuli kontinensviadalon nem elvárás az érem a magyaroktól, a szövetség vezetője ugyanakkor bízik benne, hogy mind a 16 atléta jó eredményeket ér el, nem utolsósorban azért, mert azzal közelebb lehet lépni az augusztusi, budapesti szabadtéri világbajnokság felé.

 "Egy ilyen versenyen a jó szereplés nagyon sok pontot jelent a ranglistán, ami a nyár szempontjából sem mindegy"

- jegyezte meg a MASZ elnöke, aki szerdán utazik a török fővárosba, egy nappal a csapatot követően.

 Az Európa-bajnoki csapatból Gyulai Miklós a súlylökő Márton Anitát, a gátas Kerekes Grétát és Tóth Annát, valamint az ötpróbázó Krizsán Xéniát emelte ki, de hangsúlyozta, hogy nincs elvárás a válogatottal szemben.

atlétikaEurópa-bajnokságsport

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés