Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Karnyújtásnyira a jólét Mátészalkán

| 2020. 02. 21. | 11:25:00
Az egészségmegőrzés fontos.
Karnyújtásnyira a jólét Mátészalkán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az év elején újból napirendre vette az ún. jóléti tó tárgyalását a mátészalkai képviselő-testület, ugyanis környezetvédelmi indokok alapján a saját forrás kiegészítésére volt szükség.

A tervezett tó kibélelését írta elő a hatóság, ami a napjainkban tapasztalható talajvízszint rohamos csökkenése miatt megalapozott - írta közösségi oldalán Hanusi Péter polgármester. aki azt is tudatta: egy pályázati lehetőségnek köszönhetően sportpark épül az Északi lakótelepen és ebben a konstrukcióban készül el két futókör is, egy a sportpark körül, a másik a Keleti lakótelepen.

A benyújtott pályázati konstrukcióban a sportpark 100 százalékos, a futókör 50 százalékos támogatást élvez. Az ülésen a korábbi becsléshez képest több önerőről határoztak annak érdekében, hogy minél komplexebb szolgáltatást tudjanak nyújtani a Mátészalkán mozogni vágyó lakosság számára.

A jóléti tó pedig a strandfürdő mellett lesz. A Közbeszerzési Értesítőben már meg is jelent, hogy az eredetileg tervezettől (közel 95 millió forint) eltérően nettó 121 millióból épül meg a tó és a projekthez kapcsolódó beruházások Mátészalkán.

A jóléti tavat bevágással és feltöltéssel alakítják ki, rézsűjét füvesítik. A tóhoz fenékleürítő csatorna is kapcsolódik, mely a vizet nem a szennyvíztelepre vezeti el, hanem zárt csatorna épül, a megllévő mellé még 5 tisztítóaknával.

A beruházás célja, a tervezett tó körül modern, ugyanakkor környezetbe illő rekreációs infrastruktúra alakuljon ki, összeköttetést biztosítva a Városi Uszodával. Fő szempont a sétány és futópálya kialakítása, valamint egy közösségi rendezvénytér létrehozása.

A tó körül 90 centiméter széles, egysávos rekortán burkolatú futópályát (kb. 340 m) és 1,50 m széles térburkolatú sétányt (kb. 320 m) alakítanak ki.
A tó keleti és nyugati oldalán két pihenőpont is helyet kap, ülőpadokkal. A pihenő bútorzatot hulladékgyűjtők, kerékpártámaszok, információs tábla egészíti ki.
A tó környezetének megvilágítására 26 kandellábert telepítenek.

A nyertes ajánlattevő a budapesti székhelyű, de egyébként Mátészalkán tevékenykedő Viadukt Mérnöki és Kereskedelmi Szolgáltató Kft.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés