Hirdetés

Hirdetés

Micsoda fricska! Túlélőcsomagot kaptak a mátészalkai vonat utasai

civishir.hu

2020.02.20. 08:13

Micsoda fricska! Túlélőcsomagot kaptak a mátészalkai vonat utasai

+Videó!

Hirdetés

Február első hetében nyilvános akciót szervezett a MátészalkaLeaks csoport. A megmozdulás célja az volt,  hogy  a Mátészalka-Debrecen vasútvonalon tapasztalható áldatlan állapotokra felhívják a figyelmet. Hiszen nemcsak a csigalassú vonatok jelentenek problémát a térség utazóközönsége számára, hanem azok az M41-es mozdonyok is, amelyek jobbára 40 év körüliek, és sokszor meghibásodnak, így növelve akár több mint egy órával is a menetidőt.

Januárban például volt három olyan egymást követő nap is, amikor a nyílt pályán „adta be a kulcsot” a mozdony, így okozva bosszúságot az utazóközönségnek. Erre reagált  a MátészalkaLeaks csoport úgynevezett „túlélőcsomagok” készítésével. Sok utas nem készül fel ugyanis a rendkívüli eseményekre.

A csomagokba az alábbi dolgok kerültek: ásványvíz, üdítők, szőlőcukor, zsebkendő, fertőtlenítőszerek, keresztrejtvény, toll.

Videójukban arra kérik a vasúttársaságot, hogy az újonnan villamosítandó vasúti szakaszokról a jobb állapotú mozdonyokat csoportosítsák át a Mátészalka-Debrecen vasútvonalra, továbbá, hogy jelenleg a vasútvonalon közlekedő mozdonyokra tervezzenek be egy nagyobb karbantartást.

MÁVDebrecenMátészalkaMátészalkaLeaks

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés