Hirdetés

Nevelőnőt bántalmaztak egy szabolcsi gyermekvédelmi központban

szabolcsihir.hu

2020.02.27. 15:55

Nevelőnőt bántalmaztak egy szabolcsi gyermekvédelmi központban

Letartóztatták a fiatalkorút.

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt indult eljárásban március 27-ig elrendelte fiatalkorú L.Á. gyanúsított letartóztatását. A megalapozott gyanú szerint a 17 éves gyanúsított és testvére egy Szabolcs megyei gyermekvédelmi központban nevelkednek, de külön csoportban. A gyanúsított február 25-én reggel találkozni akart testvérével, aki az intézet egy másik helyiségében tartózkodott, ezért dörömbölni kezdett annak zárt bejárati ajtaján. Az ott tartózkodó nevelő felszólította a gyanúsítottat, fejezze be a hangoskodást, menjen vissza az elhelyezési helyére. A felszólításnak a fiatal nem tett eleget, megragadta az ajtó kilincsét, és továbbra is be akart menni a csoporthoz.

A nevelőnő próbálta bezárni az ajtót, ekkor a gyanúsított megütötte a fejét, megragadta jobb csuklóját, majd azt szorítani és rángatni kezdte, közben trágár kifejezésekkel illette őt.

Ekkor intézmény karbantartója elhúzta az ajtótól a gyanúsítottat. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsítottal szemben fiatalkora ellenére több eljárás is van folyamatban, hasonló jellegű, erőszakos bűncselekmény miatt. Erre tekintettel a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Mivel az intézményből már többször megszökött, fennáll a veszélye annak is, hogy a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. A bíróság a fogvatartás helyéül a Debreceni Javítóintézetet jelölte ki.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.
bántalmazásSzabolcs-Szatmár-Bereg megyegyermekvédelmi központ

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés