Beborozott, majd dühében gyújtogatott az M3-as mellett

Szabolcsihír

2020.03.18. 10:12

Beborozott, majd dühében gyújtogatott az M3-as mellett

900 darab szalmabála égett a Nyíregyházához közeli tanyán.

Hirdetés

Hirdetés

 

Rongálás vétsége miatt emelt vádat az ügyészség azzal a férfival szemben, aki két liter bor elfogyasztása után dühében felgyújtott egy szalmakazlat, melynek lángjait az M3-as autópályáról is látni lehetett - közölte a Szabolcsihírrel Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivője..

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint

a vádlott napszámosként dolgozott az egyik Nyíregyházához közeli bokortanyán, ahol szállást is biztosított számára a munkaadója. Cserébe a férfi segített a birkák gondozásában. Az elmúlt év októberében egyik este az ittas vádlott betörte a tanyán lévő lakóház ablakát azért, hogy ott aludhasson. Ezzel ötezer forint kárt okozott.

Másnap este a vádlott megivott két liter bort, majd ismét megjelent a tanyán, ahol vitába keveredett a tulajdonossal, aki felszólította, hogy távozzon. A szitkozódó vádlott ekkor kijelentette, hogy

„Addig el nem megyek innen, míg nem fog égni a tanya!”

Még ugyanezen estén visszament a tanyára, ahol bosszúból felgyújtott egy 900 db szalmabálából álló és egyébként ponyvával letakart kazlat úgy, hogy az teljesen leégett. Mindez 70-80 méterre történt az M3-as autópályától, így a lángokat az arra közlekedők is látták.

A vádlott 450 ezer forint kárt okozott a tulajdonosnak, aki kérte ennek megtérítését.

Az ügyészség a vádiratban közérdekű munka kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, továbbá azt, hogy a bíróság a kártérítést is ítélje meg. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

Szóljon hozzá!

Hirdetés