Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fejlesztenék az óvodát Nyírcsaholyban, de nincs rá elég pénz

| 2020. 03. 06. | 18:53:00
Bölcsőde is lenne.
Fejlesztenék az óvodát Nyírcsaholyban, de nincs rá elég pénz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nincs elég forrás a Hétszínvirág óvoda felújítására és bővítésére, ezért eredménytelennek nyilvánították az eljárás. A március 6-i Közbeszerzési Értesítő szerint a munkákra 99,1 millió forint áll rendelkezésre, de a legkedvezőbb ajánlat is 258,4 millió forint. 

A tervek szerint a Hunyadi utca 26. szám alatti meglévő óvodaépületet száz férőhelyesre bővítenék, valamint egy 10 férőhelyes bölcsődét is kialakítanának.

A jelenlegi ingatlan kialakítása mind férőhelyekben, mind kiszolgáló helyiségek hiányában nem felel meg az előírásoknak. A csoportszobák mérete és felszereltsége nem elégíti ki a követelményeket, így a biztonságos működés folyamatos veszélyben van.

A szakemberek feladata lenne 4 óvodai csoportszoba kialakítása vizesblokkokkal és kiszolgáló helyiségekkel együtt. A bővítést oldalirányban tervezték és emeletráépítéssel, mindkét szinten 2-2 csoportszobával. Hőszigetelt nyílászárókat építenének be, szigetelnék az intézményt, gázkazánt helyeznének el és napelemeket telepítenének. Tizenhat parkolót alakítanának ki, melyből egy akadálymentes. Az épülethez konyha is tartozik, amit a fejlesztés nem érintene.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés