Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Koronavírus: Mátészalkán nincs, de ne is legyen fertőzött

| 2020. 03. 05. | 18:31:00
Hanusi Péter polgármester azt kéri: együtt tegyenek meg mindent a járvány továbbterjedésének megakadályozásáért.
Koronavírus: Mátészalkán nincs, de ne is legyen fertőzött
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Facebook-oldalán fordult a mátészalkaiakhoz Hanusi Péter polgármester, annak érdekében, hogy együtt tegyenek meg mindent a koronavírus továbbterjedésének megakadályozásáért. Közösségi oldalán közzétette a szalkai háziorvosok és a házi gyermekorvosok teljes listáját.

"Az elmúlt napokban Európában és a Magyarországgal közvetlenül határos országokban is megjelentek koronavírusos fertőzések, március 4-én pedig hazánkban is megjelent a fertőzés" - írta, hozzátéve: "bár önkormányzatunk nem lát el járványügyi feladatokat, ez az állami intézmények hatásköre, de felelősséggel tartozva városunkért, folyamatosan figyelemmel kísérjük a járványügyi helyzet alakulását és teljeskörűen együttműködünk az illetékes hatóságokkal."

Hangsúlyozta: megteszik mindazokat az intézkedéseket, amelyekkel önkormányzati hatáskörben eljárva segíthetik a koronavírus elleni védekezést.

"A legfontosabb, hogy tudomásunk szerint Mátészalkán jelenleg nincs koronavírustól megbetegedett személy. A járási tisztifőorvossal és munkatársaival folyamatosan kapcsolatban vagyunk, akik végzik a megelőző intézkedéseket annak érdekében, hogy elkerüljük a járvány elterjedését."

Hanusi Péter arra kér mindenkit, hogy maradéktalanul tartsa be a szakemberek tanácsait. Azok, akik az elmúlt két hétben a koronavírussal érintett területeken jártak és bármilyen betegségtünetet észlelnek magukon, haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal vagy rendelési időn kívül az ügyelettel. Felhívta a figyelmet:

Elsőként ne személyesen, hanem telefonon kérjenek orvosi segítséget, ezzel is gátolva a járvány terjedését!

Fontosnak tartja a hiteles tájékoztatást, ezért március 5-én az összes mátészalkai bölcsőde, óvoda, általános és középiskola, gyermekkel és családokkal foglalkozó intézmény vezetőjét és fenntartóját meghívták Bajnay Benő járási tiszti-főorvos előadására a megelőzés legfontosabb lépéseiről.

Az oktatási- nevelési intézmények vezetőit kértük, hogy fokozottan figyeljenek a kézfertőtlenítésre, a szellőztetésre. Az általunk fenntartott intézményekben kézfertőtlenítő szappan kihelyezéséről gondoskodtunk - írta.

Kérete az intézmények, szolgáltatók és üzletek vezetőit, hogy lehetőségeik szerint helyezzenek ki kézfertőtlenítőket épületeikben, üzleteikben.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés