Hirdetés

Koronavírus: Mátészalkán nincs, de ne is legyen fertőzött

Facebook/Szabolcsihír

2020.03.05. 17:31

Koronavírus: Mátészalkán nincs, de ne is legyen fertőzött
Hanusi Péter: megtesszük mindazokat az intézkedéseket, amelyekkel önkormányzati hatáskörben eljárva segíthetjük a koronavírus elleni védekezést

Hanusi Péter polgármester azt kéri: együtt tegyenek meg mindent a járvány továbbterjedésének megakadályozásáért.

Hirdetés

Facebook-oldalán fordult a mátészalkaiakhoz Hanusi Péter polgármester, annak érdekében, hogy együtt tegyenek meg mindent a koronavírus továbbterjedésének megakadályozásáért. Közösségi oldalán közzétette a szalkai háziorvosok és a házi gyermekorvosok teljes listáját.

"Az elmúlt napokban Európában és a Magyarországgal közvetlenül határos országokban is megjelentek koronavírusos fertőzések, március 4-én pedig hazánkban is megjelent a fertőzés" - írta, hozzátéve: "bár önkormányzatunk nem lát el járványügyi feladatokat, ez az állami intézmények hatásköre, de felelősséggel tartozva városunkért, folyamatosan figyelemmel kísérjük a járványügyi helyzet alakulását és teljeskörűen együttműködünk az illetékes hatóságokkal."

Hangsúlyozta: megteszik mindazokat az intézkedéseket, amelyekkel önkormányzati hatáskörben eljárva segíthetik a koronavírus elleni védekezést.

"A legfontosabb, hogy tudomásunk szerint Mátészalkán jelenleg nincs koronavírustól megbetegedett személy. A járási tisztifőorvossal és munkatársaival folyamatosan kapcsolatban vagyunk, akik végzik a megelőző intézkedéseket annak érdekében, hogy elkerüljük a járvány elterjedését."

Hanusi Péter arra kér mindenkit, hogy maradéktalanul tartsa be a szakemberek tanácsait. Azok, akik az elmúlt két hétben a koronavírussal érintett területeken jártak és bármilyen betegségtünetet észlelnek magukon, haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal vagy rendelési időn kívül az ügyelettel. Felhívta a figyelmet:

Elsőként ne személyesen, hanem telefonon kérjenek orvosi segítséget, ezzel is gátolva a járvány terjedését!

Fontosnak tartja a hiteles tájékoztatást, ezért március 5-én az összes mátészalkai bölcsőde, óvoda, általános és középiskola, gyermekkel és családokkal foglalkozó intézmény vezetőjét és fenntartóját meghívták Bajnay Benő járási tiszti-főorvos előadására a megelőzés legfontosabb lépéseiről.

Az oktatási- nevelési intézmények vezetőit kértük, hogy fokozottan figyeljenek a kézfertőtlenítésre, a szellőztetésre. Az általunk fenntartott intézményekben kézfertőtlenítő szappan kihelyezéséről gondoskodtunk - írta.

Kérete az intézmények, szolgáltatók és üzletek vezetőit, hogy lehetőségeik szerint helyezzenek ki kézfertőtlenítőket épületeikben, üzleteikben.

Mátészalka polgármestereként, de szülőként is arra kérem nöket, hogy fokozottan tartsák be az előírásokat és ha lehet, ne utazzanak a járvány által veszélyeztetett területekre! - tette hozzá végezetül Hanusi Péter polgármester.
Mátészalkakoronavírus

Hirdetés

Hirdetés