Nem áll meg az élet a szabolcsi földeken és gazdaságokban

szabolcsihir.hu

2020.03.28. 09:45

Nem áll meg az élet a szabolcsi földeken és gazdaságokban

Nincs szüksége a gazdáknak igazolásra.

Hirdetés

Hirdetés

Nincs szüksége igazolásra a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gazdálkodónak sem, hogy munkavégzés céljából elhagyja a lakóhelyét, a meglévő igazolványain kívül további dokumentum nem szükséges – tájékoztatja az érintetteket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A rendelet azt is lehetővé teszi, hogy vásároljanak állateledelt, takarmányt forgalmazó-, és mezőgazdasági üzletben – ideértve műtrágyát értékesítő üzletet és vágóhidat –, a piacon, a helyi termelői piacon, a gyógyszert, a gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben. További alapos indok a rendelet szerint egyebek közt az üzemanyag-töltőállomás felkeresése, a szállítási, a mezőgazdasági és erdészeti gépek és berendezések javításával kapcsolatos-, és a hulladékgazdálkodással összefüggő szolgáltatások igénybevétele.

A legszükségesebb esetben a személyes megjelenést igénylő ügyintézés, így hatósági, banki, pénzügyi, biztosítási és postai szolgáltatások igénybevétele, az állatok ellátása, az állatorvosi rendelő és az állatkórház felkeresése.

A kamara intenzív egyeztetést folytat az illetékes döntéshozókkal arról, hogy – a jelenlegi járványhelyzetre tekintettel – egyszerűsödjön az egységes kérelmek beadásának ügyrendje. A falugazdászok minden hozzájuk forduló gazdálkodónak segítenek kérelmük benyújtásában.
gazdálkodás

Szóljon hozzá!

Hirdetés