Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bővít az Unilever Nyírbátorban

| 2020. 04. 30. | 16:03:00
A brit-holland multinacionális vállalat milliárdos beruházást indít el.
Bővít az Unilever Nyírbátorban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Unilever Magyarország Kft. 15 milliárd forintos ráfordítással bővíti a háztartás-vegyipari termékeket gyártó nyírbátori üzemet – jelentette be április 30-i sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Hangsúlyozta, hogy a járványveszély idején minden eddiginél nagyobb szükség van a nyírbátori gyár termelésére. Regionális gyártási központként Magyarország a térség más országait is ellátja, így 20 millió fogyasztóhoz jutnak el az Unilever belföldön készült termékei.  A járvány gazdasági hatásaira utalva üdvözölte azt is, hogy a 300 alkalmazottat foglalkoztató nyírbátori üzemben 30 új munkahely is létrejön a bővítéssel.

Alberto di Leo, az Unilever Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a belföldi gyártáson belül a nyírbátori üzemet a legfontosabb egységnek, Magyarországot pedig az anyavállalat kiemelkedő jelentőségű partnerének nevezte.

Az Unilever Magyarország Kft. nettó árbevétele 2017-ben megközelítette a 100 milliárd forintot, 2018-ban meghaladta a 107 milliárd forintot. A cég adózott eredménye ezalatt 2,5 milliárd forintról 3,9 milliárd forintra nőtt a nyilvános cégadatok szerint.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés