Bővít az Unilever Nyírbátorban

MTI

2020.04.30. 14:03

Bővít az Unilever Nyírbátorban
Szijjártó Péter és Alberto Di Leo, az Unilever Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója az április 30-i sajtótájékoztatón (Fotó: MTI)

A brit-holland multinacionális vállalat milliárdos beruházást indít el.

Hirdetés

Hirdetés

Az Unilever Magyarország Kft. 15 milliárd forintos ráfordítással bővíti a háztartás-vegyipari termékeket gyártó nyírbátori üzemet – jelentette be április 30-i sajtótájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Hangsúlyozta, hogy a járványveszély idején minden eddiginél nagyobb szükség van a nyírbátori gyár termelésére. Regionális gyártási központként Magyarország a térség más országait is ellátja, így 20 millió fogyasztóhoz jutnak el az Unilever belföldön készült termékei.  A járvány gazdasági hatásaira utalva üdvözölte azt is, hogy a 300 alkalmazottat foglalkoztató nyírbátori üzemben 30 új munkahely is létrejön a bővítéssel.

Buss Viktor gyárigazgató a beruházásról közölte, hogy a kapacitásbővítés legkésőbb 2021 első felében befejeződhet. Első ütemben egy 11 ezer négyzetméteres csarnok épül Nyírbátorban 2 gyártósorral, higiéniai termékek és folyékony mosószerek előállítására. Ezt követően 8 ezer négyzetméteres raktárral bővül az üzem, amely így évi 300 millióról 370 millió flakonra bővítheti a gyártási teljesítményét. A felhasznált műanyagok újrahasznosíthatók lesznek, és több száz fa telepítését is vállalták. Az itt előállított termékek kétharmadát külföldön értékesíthetik.

Alberto di Leo, az Unilever Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója a belföldi gyártáson belül a nyírbátori üzemet a legfontosabb egységnek, Magyarországot pedig az anyavállalat kiemelkedő jelentőségű partnerének nevezte.

Az Unilever Magyarország Kft. nettó árbevétele 2017-ben megközelítette a 100 milliárd forintot, 2018-ban meghaladta a 107 milliárd forintot. A cég adózott eredménye ezalatt 2,5 milliárd forintról 3,9 milliárd forintra nőtt a nyilvános cégadatok szerint.

NyírbátorberuházásSzabolcs-Szatmár-BeregUnilever

Szóljon hozzá!

Hirdetés