Hirdetés

Fiatal kisvárdai tanárt tüntettek ki

szabolcsihir.hu

2020.04.15. 09:25

Fiatal kisvárdai tanárt tüntettek ki

Diákja jelölte, mert élmény vele a tanulás.

Hirdetés

Hirdetés

A MOL Mester-M Díját idén is tíz kiemelkedő munkát végző tanár és utánpótlásedző kapta meg. A díjazottakat a tanítványaik jelölése alapján a MOL Alapítvány kuratóriuma választotta ki. Az erkölcsi elismerés mellett a díj fejenként egymillió forintos juttatással is jár. A koronavírus-járvány miatt a díjátadó ünnepségre nem kerülhetett sor, a MOL Alapítvány virtuális találkozót tartott a díjazottakkal, akik a díjakat postán kapják meg.

A MOL Mester-M Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén, ezzel egy időben szakmailag, emberileg is tanítványaik példaképei.

A Mester-M Díj általában életmű díj, a MOL Alapítvány azonban 2019-ben először  a „Fiatal tanár” díjkategóriát is meghirdette a Mester-M pályázati felhívásában. Ezzel az alapítvány célja az volt, hogy a max. 10-15 éve a pályán lévő pedagógusok munkáját is elismerje, ezzel is bátorítva a fiatal tanárokat arra, hogy megmaradjanak ebben a teljes embert kívánó hivatásban.

A kategória idei első díjazottja Dr. Koncz Gábor a kisvárdai Bessenyei György Gimnázium biológiatanára lett.

A Kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és Kollégium biológiatanára, tehetséggondozója. Érdeklődő diákjaival együtt tevékenykedik a Kutató Diákok Mozgalmában. Diákjai kiválóan szerepelnek a hazai és nemzetközi versenyeken, OKTV-n is. Rendszeresen publikál, előadásokat tart. Biológia témájú munkafüzeteket írt, oktatóvideókat készített, kihasználja a digitális technika nyújtotta lehetőségeket. A Béres József Tudományos Ismeretterjesztő Társulat aktív tagja. A Varázsvár interaktív, tudományos ismeretterjesztő műhely egyik alapítója. Tanítványai életét és munkáját, odaadó és felelősségteljes hozzáállását példaértékűnek tartják.

A MOL Alapítvány a 2019. évi jelöltek közül első ízben oklevéllel ismerte el azok pedagógiai munkásságát, akiknek a neve az értékelés során a szűkített listára felkerült a későbbi díjazottak nevei mellett. Köztük szerepel Varga István fizikatanár is, Ajakról.
KisvárdaKoncz Gáborbiológiatanár

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés