Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mátészalkán óvodások, bölcsődések számára biztosított az ügyelet

| 2020. 04. 30. | 20:04:00
A szülőknek kell igényelni.
Mátészalkán óvodások, bölcsődések számára biztosított az ügyelet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mátészalkán a rendkívüli szünet kezdő időpontjától a szülő kérelme alapján minden óvodában és a bölcsődében biztosított a gyermekek napközbeni felügyelete.

Az ügyeletet azoknak a fertőző betegségben nem szenvedő gyermekek számára kell biztosítani, akiknek szülője vagy más törvényes képviselője – munkavégzés vagy más ok miatt – ezt igényli. Az ügyelet iránti igény akár elektronikus levélben, vagy telefonos értesítés útján is benyújtható. A kérelem mellett a szülőnek nyilatkoznia kell, hogy a gyermek nem szenved fertőző betegségben - közölte Hanusi Péter polgármester. Hozzátette:

Az ügyelet iránti igényeket, a Négy Évszak Óvodát érintően a szülőknek annak a tagintézményi óvodával kell felvennie a kapcsolatot, ahová óvodás gyermeke beiratkozott és jár.

Az ügyeletet kiscsoportos formában – csoportonként legfeljebb 5 gyermekkel – szervezik meg. A szülő munkanapokon, szükség szerinti időszakban igényelheti az ügyeletet 6 és 18 óra között.

A bölcsődében az ügyeletért térítési díjat nem kell a szülőknek fizetniük.

Az ügyeletet igénybe vevő gyermekek intézményi gyermekétkeztetésben részesülnek. A étkeztetésben részesülő gyermekek normatív kedvezményekre jogosultak az ügyelet ideje alatt is a korábban benyújtott nyilatkozatok alapján.
Az intézményi gyermekétkeztetést ingyenesen kell biztosítani a bölcsődében és az óvodában a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, a tartósan beteg vagy fogyatékos, illetve a tartósan beteg vagy fogyatékos gyermeket nevelő családban élő gyermekek, a három vagy több gyermeket nevelő családban élő gyermekek és a minimálbér 130 százalékát meg nem haladó egy főre eső havi jövedelemmel rendelkező családban élő gyermekek, valamint a gyermekvédelmi szakellátás keretében nevelésbe vett gyermekek részére.

Kérik, a gyermekeket csak az egyik szülő kísérje el, a gyermekeket az intézmények bejáratainál veszik át az ügyeletes óvodapedaógusok.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés