Szájmaszkokat varrnak Nyírbátorban

Bátor Média

2020.04.14. 14:05

Szájmaszkokat varrnak Nyírbátorban

Ingyen kapják egészségügyi dolgozók és helybéliek.

Hirdetés

Hirdetés

Szájmaszkok varrásba kezdtek a nyírbátori Bethlen szakközépiskolában. Az iskolában van női szabó tanműhelyel, ezért azonnal tudtak csatlakozni a központi kezdeményezéshez. A cél, hogy helyben ellássák textilből készült szájmaszkokkal elsősorban az egészségügy területén dolgozókat, majd a lakosságot is - írja a Bétor Média  

A járvány óta a Bethlen Gábor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium élete is alaposan megváltozott. A tanítás digitális oktatás keretében foytatódik. Új tevékenységként jelentkezett a koronavírus okozta helyzet miatt a maszkvarrás.

A Mátészalkai Szakképzési Centrum, melyhez a nyírbátori intézmény is tartozik, önkéntes munkát vállalt annak érdekében, hogy elsősorban az egészségügyi kiszolgáló személyzetet, másodsorban a lakosságot ingyenes szájmaszkokkal lássák el. Az ötlet a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivataltól valamint az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól származik. Ennek lényege: a szakképzési centrumok azon intézményeiben, ahol foglalkoznak női szabók, férfiszabók képzésével, álljanak rá szájmaszk varrására. 
Nyírbátorkoronavírusszájmaszk

Szóljon hozzá!

Hirdetés