Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ricsajozók zavarják Mátészalka nyugalmát

| 2020. 05. 13. | 16:04:00
Ha nem hagyják abba, szabadon engedik a zajkereső szörnyedelmet.
Ricsajozók zavarják Mátészalka nyugalmát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Habár még kicsit messze a gyermeknap - főleg ebben a karanténos időben, amikor minden óra kettőnek számít -, nem árt felkészülniük a mátészalkaiaknak arra, hogy a délután csendjét rengeteg rosszcsont fogja megzavarni május 31-én.

A Szentpétery Zsigmond Kulturális Központ és Színház szervezésében délután ötkor kezdődik a "Rosszcsontok 5 perce". Fellépők: az összes mátészalkai gyerek.

Azt kérik: gyermeknapon, azaz május 31-én, vasárnap pontosan 17.00 órakor lépjen ki az udvarra, teraszra, ház elé minden mátészalkai rosszcsont, és 5 percen át dudáljon, sípoljon, füttyögjön, vagy zenéljen, rikkantson, kacagjon, kiáltozzon, tapsoljon, doboljon, konyhai edényeket, kanalakat csapjon össze, szóval minden olyat csináljon, amivel zavarja a város csendjét.

Ha ezt egyszerre sok gyermek teszi, akkor olyanná válik Mátészalka, mint egy hatalmas zajváros, amelyben sok-sok vidám gyerek éli boldog életét - teszik hozzá.

Figyelmeztetnek ugyanakkor, hogy pontosan 17 óra 05 perckor abba kell hagyni a zajongást, mert a színház épületéből kiengedik a "zajkereső szörnyedelmet", amely borzasztó ábrázatával, irtózatos mancsaival, hatalmas, szőrös lábaival, lángoló szemeivel, gigantikus orrával és egy méteres, kajla füleivel keresi azokat a gyermekeket, akik nem tudják abbahagyni a rosszalkodást.

Vagyis: a baj elkerülése végett kérik a szülőket, öt perc elteltével csitítsák el gyermekeiket.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés