Fiatalok dobáltak meg és köptek le mezőőröket Tiszavasváriban

szabolcsihir.hu

2020.06.20. 11:49

Fiatalok dobáltak meg és köptek le mezőőröket Tiszavasváriban
A kép illusztráció

Ketten előzetesben vannak, társaikat még keresik.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban július 20-ig elrendelte fiatalkorú B.K. és M.J. gyanúsítottak letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi és 15-20 társa június 17-én délután Tiszavasváriban, egy kerítésén bemászott, illetve azt megkerülve bement egy földterületre azért, hogy onnan borsót lopjanak. Két mezőőr – akik a termés megvédése érdekében arra járőröztek – felszólították őket a terület elhagyására.

Ekkor fiatalkorú B.K. gyanúsított hangos kiabálással szidta a mezőőröket, uszította a társait, hogy lopjanak borsót és közben többször az egyik mezőőr felé köpött. M. J. gyanúsított egy műanyag csövet vett a kezében és társaival folyamatosan fenyegette, a földön talált kövekkel, betondarabokkal dobálta a mezőőröket. Mikor meghallották, hogy a mezőőrök telefonon értesítették a rendőrséget, elmenekültek a helyszínről.

A bűntett miatt akár 8 évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság büntetésként.

Bár a gyanúsítottak büntetlen előéletűek, M. J.-vel szemben korábban már volt büntetőeljárás vagyon elleni bűncselekmény (lopás) miatt. A bíróság döntése szerint fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a hatóságok elől elszöknének, elrejtőznének vagy összebeszéléssel megnehezítenék a bizonyítást, ezért elrendelte letartóztatásukat.

A gyanúsítottak társait eddig nem sikerült azonosítani.

A végzés nem végleges, a gyanúsítottak védői fellebbezést jelentettek be ellene.
Tiszavasvári

Szóljon hozzá!

Hirdetés