Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Lezárt akta: életveszélyesen megvertek egy 85 éves rétközberencsi asszonyt

| 2020. 06. 13. | 11:35:00
A támadónak társa is volt. A 13 éves testvére.
Lezárt akta: életveszélyesen megvertek egy 85 éves rétközberencsi asszonyt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életveszélyt okozó testi sértés és rablás bűntett, valamint magánlaksértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a rendőrség H. S. 20 éves rétközberencsi lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a férfi 2019. május 28-án éjszaka betört egy rétközberencsi lakóházba,

és az ott élő 85 éves asszonyt minden előzmény nélkül bántalmazta, majd elhagyta a helyszínt.

Az orvosszakértői vélemény alapján az asszony életveszélyes sérülést szenvedett. A rendőrséget a történtekről másnap az asszony házi gondozója értesítette. A rendőrök rövid időn belül azonosították, és 2019. május 30-án otthonában elfogták a feltételezett tettest. A férfit előállítása után gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. H. S. a terhére rótt bűncselekmény elkövetését beismerte. A rendőrök előterjesztést tettek a gyanúsított letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes ügyészség javaslatára a bíróság elrendelt, és a büntetőeljárás teljes időtartama alatt fenntartott.

A frissen lezárt nyomozás adatai szerint a bűncselekmény elkövetésében a gyanúsított 13 éves öccse is részt vett. Az ingatlanba bejutva H. S. bántalmazni kezdte az idős asszonyt, miközben a testvére felkutatta a sértett pénztárcáját, és abból 3000 forintot vett el. Ezután magára hagyva a magatehetetlen asszonyt távoztak a házból.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés