Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kétszer szúrt, de nem büntethető az asszony

| 2020. 07. 24. | 20:05:00
Egy Szabolcs megyei ápoló-gondozó otthonban ragadott kést.
Kétszer szúrt, de nem büntethető az asszony
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék július 24-én jogerősen felmentette az emberölés bűntett kísérletének vádja alól F. S-né vádlottat, és elrendelte kényszergyógykezelését.

A 43 éves asszony fiatal felnőtt korától pszichiátriai betegségben szenved, ezért gyakran pszichiátria kórházi kezelés alatt állt. 2010-től egy vidéki ápoló-gondozó otthonban élt. Itt ismerkedett meg a – szintén az otthonban lakó – sértett férfival és barátnőjével. Mikor a sértett barátnője az intézetben meghalt, a vádlott a férfit hibáztatta ezért, így kapcsolatuk megromlott.

2019. augusztus 22-én napközben F. S-né vádlott ingerülten kezdett viselkedni, kötekedett az otthonban lakókkal és ápolókkal. Majd estére magához vett egy konyhakést, bement a sértett férfi szobájába, és miközben azt kiáltotta, hogy „Dögölj meg!”, kétszer nyakon szúrta.

A sértetthez az ápolók mentőt hívtak, akik kórházba szállították. Sérülései 8 napon túl gyógyultak, a tényleges gyógyulási idő 5-6 hét volt.

Aki olyan mentális (pszichés) betegségben szenved, ami miatt nem képes a cselekménye következményeinek felismerésére és annak megfelelő magatartásra, az a törvény szerint nem büntethető. De ha az elkövető személy elleni erőszakos cselekményt követ el, a kényszergyógykezelését kell elrendelni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés