Robusztus, speciális autót kaptak a nyíregyházi lánglovagok

MTI

2020.07.15. 16:06

Robusztus, speciális autót kaptak a nyíregyházi lánglovagok
(Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Összesen négy új jármű érkezik Szabolcs megyébe.

Hirdetés

Hirdetés

Újabb hatvanhárom speciális gépjármű állt a katasztrófavédelem szolgálatába, az új eszközöket Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Góra Zoltán, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője adta át július 15-én. Az ünnepségen Kontrát Károly azt mondta, ez már a sokadik hasonló esemény; részben uniós, részben nemzeti forrásból fejlesztik az OKF járműparkját. A magyar emberek hálásak a katasztrófavédelem tevékenységéért – jelentette ki. Az átadott járművek megkönnyítik a hivatásos tűzoltók és az önkéntes mentőszervezetek munkáját, így hozzájárulnak az élet- és vagyonbiztonsághoz. Az államtitkár azt mondta, hogy remélhetőleg kevés katasztrófavédelmi beavatkozásra lesz majd szükség, de amikor mégis cselekedni kell, rendelkezésre fog állni a megfelelő felszerelés.

A megyébe négy új jármű érkezik: a Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Egyesület és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgári Védelmi Szövetség egy árvíz- és lakosságvédelmi gépjárművel gazdagodik; a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pedig egy Volkswagen erődtüzet gyorsbeavatkozót, valamint egy duplafülkés, többcélú gépjárművet kap.

Bartók Péter, az OKF gazdasági főigazgató-helyettese közölte, erdőtűz oltására szolgáló eszközökre összesen több mint 6,1 milliárd forintot költöttek az utóbbi időben, a mostani szakaszban 1,6 milliárdot. A már megvalósult beszerzésekkel jelentősen nőtt a beavatkozások hatékonysága, magasabb szintű védelmet nyújtanak mind az állampolgároknak, mind a környezetnek. A szerdai átadással azonban nem értek a fejlesztések végére – hangoztatta.

A katasztrófavédelem hatodik éve dolgozik azon, hogy korszerűsítse, egyúttal egységesebbé tegye járműparkját. Több európai uniós projekt is forrást biztosít ehhez, ezeknek köszönhetően megújulnak az árvíz- és lakosságvédelmi feladatok, a vezetésirányítási műveletek, az üzemanyagtöltési feladatok elvégzését, valamint az erdőtűz oltását szolgáló berendezések.
Nyíregyházatűzoltó

Szóljon hozzá!

Hirdetés