Tíz kiló drogot fuvarozott Besenyődre – 15 év is lehet a vége

szabolcsihir.hu

2020.07.10. 14:40

Tíz kiló drogot fuvarozott Besenyődre – 15 év is lehet a vége
A kép illusztráció

Meghosszabbították Nyíregyházán a letartóztatást.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója július 10-i határozatával a különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban október 19. napjáig meghosszabbította két gyanúsított (K.H. és K.L.) letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint 2019. október 17-én K. H. gyanúsított besenyődi lakására – kérésére – K. L. autójában összesen 10 kiló, 1 kilós adagokra csomagolt kábítószert vitt el. A rendőrök a garázsban parkoló gépkocsiban megtalálták a kábítószert, s azt lefoglalták.

Az akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfiak esetében (a bíróság döntése szerint) fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra helyezésük esetén a hatóságok elől megszöknének vagy elrejtőznének. A bűncselekmény jellege, így különösen a lefoglalt kábítószer mennyisége alapján, megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsítottak eddig nem azonosított társaikkal összebeszélnének, s ezzel megnehezítenék a további nyomozást. Ezért a bíróság a gyanúsítottak letartóztatását meghosszabbította.

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be ellene. Így a jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék hozza majd meg.
Besenyőd

Hirdetés

Szóljon hozzá!