Rendőrt akart megvesztegetni egy férfi Barabásnál

szabolcsihir.hu

2020.08.03. 16:07

Rendőrt akart megvesztegetni egy férfi Barabásnál

A külföldit gyorsított eljárásban ítélte el a Nyíregyházi Törvényszék.

Hirdetés

Hirdetés

Egy román-ukrán állampolgár július 29-én délután belga honosságú személygépkocsijával jelentkezett kilépésre a Barabási Közúti Határátkelőhelyen. Az ügyben megállapított tényállás szerint a férfi a határforgalom-ellenőrzést megkezdő rendőrnek – a gyorsabb átkelés érdekében – úgy adta át ellenőrzésre a román útlevelét, belga személyi igazolványát és a gépjármű forgalmi engedélyét, hogy az iratok közé egy 10 eurós bankjegyet helyezett el – tudatta az ügyészség.

A férfi az orosz nyelven folyt beszélgetés során többször a rendőr tudtára adta, hogy a pénzt az Ukrajnába történő mielőbbi kiléptetése érdekében neki szánta.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség ügyésze lefoglalta a jogtalan előnyként a határrendésznek átadott vesztegetési pénzt, elrendelte az elkövető őrizetét, akit gyanúsítottként hallgatott ki. A gyanúsított beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

A Nyíregyházi Törvényszék – a vád szerinti tényállást elfogadva – bűnösnek mondta ki a büntetlen előéletű elkövetőt hivatali vesztegetés bűntettében, ezért jogerősen 1 év, végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetésre ítélte, míg a 10 euró címletű bankjegyre vagyonelkobzást rendelt el.
korrupcióBarabás

Szóljon hozzá!

Hirdetés