Háromból két koronavírusos már meggyógyult Mátészalkán

szabolcsihir.hu

2020.09.08. 17:11

Háromból két koronavírusos már meggyógyult Mátészalkán

Nyolc személy van járványügyi eljárás hatálya alatt, tudatta a polgármester.

Hirdetés

Hirdetés

Hanusi Péter Facebook-oldalán örömmel tudatta: a városban lévő három koronavírusos közül kettő már meggyógyult, így már csak fertőzött személy van a településen, aki tünetmentes, és – bár időközben negatív tesztet is produkált – szervezetében még kimutatható a vírus jelenléte. A polgármester közölte, nyolc személy van járványügyi eljárás hatálya alatt, ebből 6 ember külföldi útja után érkezett haza, ketten egészségügyi megfigyelés alatt állnak. Utóbbiak egy gólyatáborban találkoztak fertőzött személlyel. A városvezető kiemelte, a mátészalkai egészségügyi intézményből kiindult kontaktvizsgálatok – amik több 100 embert érintettek –, illetve az elvégzett PCR tesztek sem mutattak további fertőzést.

Mint arról korábban hírt adtunk, egy Mátészalkán dolgozó orvos is elkapta a fertőzést, korábban lélegeztetőgépen is volt, ám Hanusi közlése szerint az egészségügyi dolgozó állapota stabil, bár még mindig kórházi kezelésre szorul. A vele összefüggésben végzett egészségügyi szakdolgozók kontaktkutatása is negatív eredménnyel zárult, így a hét elejétől az érintettek visszatértek munkahelyükre.

A polgármester tudatta azt is, hogy fennakadás nélkül zajlik a beszoktatás az óvodákban és a bölcsődékben. Több bejelentés is érkezett a maszkviselés szabályainak betartása miatt, emiatt 4 fős csoportok ezt továbbra is fogják ellenőrizni.
MátészalkakoronavírusHanusi Péter

Hirdetés

Szóljon hozzá!