Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két szabolcsi lehet egészséghős

| 2020. 09. 18. | 14:04:00
Egy 12 éve gyógyító háziorvos és egy podiáter, a cukorbetegek lábának megmentője a jelöltek listáján.
Két szabolcsi lehet egészséghős
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyírmihálydi háziorvos és nyíregyházi podiáter lehet egészséghős. A HáziPatika.com idén is keresi azokat, akik a legtöbbet tesznek a környezetükben élők egészségéért. "Közhely, de igaz, hogy egészségünk az egyik legnagyobb értékünk. Megóvni persze mindenki a sajátját tudja leginkább, mégis rengeteg ember tevékenykedik Magyarországon más emberek egészségéért is. Ők azok a hétköznapi hősök, akiket a HáziPatika.com idén is szeretne jutalmazni. 2020-ban is keressük azokat a hétköznapi hősöket, akik a legtöbbet tették a lakosság egészségéért és a helyes életmód népszerűsítéséért" - írták.

Jelölni szeptember 13-i lehetett most már a szavazáson a sor. Szabolcs-Szatmár-Beregből két jelöltre lehet voksolni: Perniczky János nyírmihálydi háziorvosra és Biriné Mika Borbála nyíregyházi podiáterre.

 Dr. Perneczky János 2017-ben elnyerte Az év praxisa a Kárpát-medencében díjat, ahol a helyi református lelkész így nyilatkozott róla:"Nyírmihálydi a leghátrányosabb települések közé tartozik. A naponta megjelenő betegek száma általában 200 és 300 fő között mozog. Ezt a fizikai és főleg mentális terhelést elődjei egyáltalán nem bírták. Ellátja még egyházunk által fenntartott bentlakásos otthon háziorvosi teendőit. Mindezt a maga szerénységében, hallatlan empátiával, türelemmel teszi. Munkája mellett folyamatosan képzi magát, így érdemelte ki az oktató háziorvos címet is."

 Biriné Mika Borbála 2016-ban az ország első podiáterei között végzett a Miskolci Egyetemen. Úttörő szerepet játszott abban, hogy az országban elsőként a Nyíregyházi Jósa András Kórházban megindulhatott a cukorbetegek lábát megmentő Diabéteszes Láb Ambulancia. Óriási elhivatottsággal végzi munkáját a szakrendelésen , az elmúlt években mintegy 3-4 ezer ellátást végzett cukorbetegek lábával kapcsolatosan, és alkalmazta az általa tanultakat, a beteg lábak megmentése érdekében. Szívesen osztja meg tudását az egészségügy számos területéről érkező kollégával, előadásokat tart országszerte cukorbeteg klubokban és konferenciákon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés