Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Koronavírus: jó és rossz hír is van Mátészalkáról

| 2020. 09. 28. | 18:20:00
A polgármester fontosnak tartja, hogy első kézből értesüljenek a városlakók.
Koronavírus: jó és rossz hír is van Mátészalkáról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tőle megszokott módon, videóüzenetben számolt be a koronavírussal kapcsolatos legfrissebb hírekről szeptember 28-án Hanusi Péter polgármester, aki fontosnak tartja, hogy a városlakók első kézből értesüljenek a járványügyi helyzetről és az intézkedésekről.

Azzal kezdte hétfői tájékoztatását, hogy hétfőn 8 aktív, koronavírussal fertőzött személyt tartanak nyilván Mátészalkán. Ebből 4 új, 4 pedig már korábban említett eset.

A 4 új eset többsége a korábbi fertőzöttek szoros kontaktjai közül került ki. Jelenleg 7 személy van határrendészeti eljárás miatt járványügyi megfigyelés hatálya alatt.

Jó hír, hogy az a mátészalkai középiskolai osztály, akik osztálytársuk megbetegedése miatt a múlt héten még digitális oktatásban vett részt, a mai napon (hétfőn) újra iskolában folytathatta a tanulást a megszokott rendben.

Hónapokkal ezelőtt adtam hírt egy mátészalkai betegellátó intézményben megbetegedett egészségügyi dolgozóról, az ő állapota stabil, lassan javul - közölte a jó hírt Hanusi Péter.

Megemlítette, hogy a múlt heti tájékoztatás szerint egy nem mátészalkai illetőségű, de Mátészalkán praktizáló házi gyermekorvos koronavírustesztje pozitív lett. Az ő állapota szintén jó, kolleganőjével együtt remélhetőleg a jövő héten vissza tudnak térni a gyermekek ellátásához.

Kitért arra is: miután szigorodtak a maszkviselés szabályai, valamint életbe lépett a korlátozás, hogy a szórakozóhelyek nem tarthatnak nyitva 23 óra után, ellenőrzéseket végeztek. A tapasztalat: elenyésző kivétellel a maszkviselés általánosnak mondható, a vendéglátó- és szórakozóhelyek példamutató módon bezártak 23.00 órakor, nem volt olyan eset, amely intézkedést vont volna maga után.

A továbbiakban is vigyázzunk egymásra, tartsuk be a maszkviselés szabályait és a legalább 1,5 méteres közösségi távolságtartást, figyeljünk a kézfertőtlenítésre - kérte Hanusi Péter, aki tolmácsolta a felnőtt- és gyermek háziorvosok kérését is: mielőtt felkeresnék, feltétlen hívják őket telefonon, ezzel az orvosok és mások egészségét is védik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés