Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Évekre börtönbe zárják a vasvillával, kaszával támadó nyírbátoriakat

| 2021. 01. 21. | 11:59:00
Apa és fia korábbi sérelmeik miatt akartak elégtételt venni.
Évekre börtönbe zárják a vasvillával, kaszával támadó nyírbátoriakat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Társtettesként elkövetett emberölés kísérlete, magánlaksértés és testi sértés bűntettének kísérlete miatt 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte január 20-án elsőrendű V. S. vádlottat a Nyíregyházi Törvényszék. Másodrendű ifj. V.S. vádlottat társtettesként elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és magánlaksértés miatt 6 év börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte, és elrendelte a vádlottal szemben a Nyírbátori Járásbíróság által korábban társtettesként elkövetett garázdaság és testi sértés kísérlete miatt kiszabott 1 év 6 hónap szabadságvesztés végrehajtását.

Az ítéleti tényállás szerint elsőrendű V.S. vádlott és öt társa 2019. június 15-én az esti órákban

ásóval, kaszával, vasvillával felfegyverkezve elmentek egy nyírbátori férfi lakóházához, hogy korábbi sérelmeik miatt elégtételt vegyenek.

Mikor a vádlottak a lakóház udvarára bementek, a férfi felesége elállta útjukat. Elsőrendű V.S. vádlott életveszélyesen megfenyegette az asszonyt, majd mindannyian a házba időközben bemenekülő férfi és fia után indultak. A kulcsra zárt bejárati ajtót erőszakkal benyomták, majd első- és másodrendű vádlott a családfőt bántalmazni kezdte a náluk lévő eszközökkel, miközben azt kiabálták, hogy „megölünk, összevagdalunk és beteszünk a temetőbe”. A többi vádlott a bántalmazásban ténylegesen nem vett részt, de körbeállták a sértettet és bíztatták a vádlottakat. Ezután a több sebből vérző sértettet a szobában magára hagyták. A másik szobához mentek, ahova a sértett fia bezárkózott. Elsőrendű vádlott az ajtó üvegrészét a nála lévő kaszával betörte, és azon keresztül megsebesítette a fiút, de a szobába nem tudott bemenni. A családfő a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett, életét az idejében érkező szakszerű orvosi segítségnyújtás mentette meg. Fia 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Első- és másodrendű vádlott a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen a vádirattal egyezően beismerte, így velük szemben lehetőség volt arra, hogy a bíróság bizonyítási eljárás lefolytatása nélkül hozzon ítéletet. Az ítéletet az ügyészség és a vádlottak tudomásul vették, de védőik 3 nap gondolkodási időt tartottak fenn nyilatkozatuk megtételére, így az nem jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés