Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ez a kör a nyíregyházi bicikliseknek is kedvence lesz

| 2021. 01. 19. | 15:35:00
Nem véletlenül.
Ez a kör a nyíregyházi bicikliseknek is kedvence lesz
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában intenzív kerékpárút-fejlesztés zajlik szerte az országban. 2020-ban összesen 58 kilométernyi kerékpárutat adtak át, amelyből 19,4 km teljesen új kerékpárút. Országszerte több mint 69,5 kilométeren folyik jelenleg is az építés, és mintegy 668 kilométernyi szakasz fejlesztésének előkészítése zajlik a háttérben - közölte a társaság.

A kerékpáros turizmus korábban soha nem látott mértékben fejlődik, ezt folyamatosan tapasztaljuk Szabolcs-Szatmár-Beregben és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is. A Nyíregyházát Tokajjal összekötő kerékpárút már az átadás évében a legnépszerűbbek közé került, most pedig itt a folytatás.

2021. II. negyedévében elindul Tokaj-Hegyalján a Tokaj-kör kerékpáros útvonal építése, melynek elkészültével a már átadott Nyíregyháza-Tokaj közötti kerékpárút kiegészül Tokaj-Bodrogkeresztúr-Tarcal-Tokaj útvonallal, így mintegy 52 km hosszúságú összefüggő kerékpárút jön létre 2022-re.

A tokaji Erzsébet királyné-hidat több ütemben újítják fel és szélesítik ki, ennek egy része már elkészült 2020 decemberére. A következő rakamazi oldali ütem 2021 januárjában kezdődik és várhatóan 2021 április közepéig elkészül, ezt követően

elkezdődik a tokaji oldali körforgalom felújítása is.

A beruházás során biztonságos, közvetlen kerékpáros kapcsolat jön létre a jövő év végére a Nyíregyháza és Tokaj között megépült kerékpárút és a kivitelezés előtt álló tokaji Kopasz-hegy körüli kerékpárút között, a kerékpárút Tiszán való átvezetésével.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés