A református egyház tulajdonába kerül az egyik nyírbátori általános iskola

MTI

2021.02.17. 14:22

A református egyház tulajdonába kerül az egyik nyírbátori általános iskola
(Fotó: Báthory Anna Református Általános Iskola és Óvoda Facebook-oldala)

A kormány több mint 1,3 milliárd forintot ad a vásárlásra és a felújításra.

Hirdetés

Hirdetés

A kormány több mint 1,3 milliárd forint támogatást biztosít a Nyírbátori Református Egyházközségnek az általa működtetett Báthory Anna Református Általános Iskola épületének megvásárlásához és felújításához – közölte Simon Miklós, a Fidesz térségi országgyűlési képviselője február 17-én Nyírbátorban. A képviselő elmondta, a Magyar Közlönyben kedden megjelent kormányhatározat értelmében

a támogatást az iskola épületének a helyi önkormányzattól történő megvásárlásához, illetve az ingatlan teljes rekonstrukciójához használhatja fel az egyházközség.

A jelenleg mintegy 480 diákot 19 tanulócsoportban oktató intézmény működtetését 2012-ben adta át az önkormányzat a református egyháznak, az épület tulajdonjoga azonban a helyhatóságnál maradt. Ez a probléma azóta folyamatosan napirenden van, közben az ingatlan állapota erősen leromlott, kisebb felújítást egy uniós pályázat segítségével végeztek el rajta – ismertette a kormánypárti képviselő. Simon Miklós a választókerületben várható további fejlesztésekről szólva kifejtette, hamarosan megújul a Báthori István Múzeum épülete, a közbeszerzési eljárást követően elkezdődhet a 1,5-2 milliárd forint értékű teljes rekonstrukció. Szavai szerint a közlekedési problémákra jelent majd megoldást a városon átvezető 471-es főút felújításának folytatása, valamint elkerülőszakaszok megépítése. Az elképzelések szerint az elkerülőút északi ágának becsült költsége bruttó 9,5 milliárd, míg a délié bruttó 12 milliárd forint lenne, az építkezések a következő kormányzati ciklusban indulhatnának el. Megjegyezte, a Nyírmihályditól Nyírbátorig tartó főútszakaszon 11,5 tonnás burkolaterősítés, ívkorrekció és szélesítés egyaránt megvalósulna, emellett folyamatban van az ipari park elkerülőjének építése és a város ipari parkjának energetikai fejlesztése, mely programra összesen 1,5 milliárd forintot fordítanak.

Nyírbátorba 2014 óta 33 program révén több mint 33 milliárd forintnyi fejlesztési forrás érkezett.
NyírbátorfelújításBáthory Anna Református Általános Iskola

Hirdetés

Szóljon hozzá!