Egy fontos dolgot el ne felejtsenek, amikor oltásra mennek!

Cívishír

2021.03.03. 12:33

Egy fontos dolgot el ne felejtsenek, amikor oltásra mennek!
Gulyás Gábor háziorvos átveszi az újonnan érkezett Sinopharm-oltóanyagot Román István, Szabolcs megyei kormánymegbízottól Nyíregyházán (Fotó: Balázs Attila/MTI)

Így csökkenhet a várakozási idő.

Hirdetés

Hirdetés

Lehetőleg előre töltsék ki a védőoltáshoz hozzájáruló nyilatkozatot, így nagyban rövidülhet a sorban állási idő – figyelmeztetett Müller Cecília az operatív törzs március 3-i sajtótájékoztatóján. A dokumentumot ezen az oldalon tölthetik le. Különböző beszámolók szerint valóban hosszabb várakozást okoz az oltópontoknál az „űrlapozás”.

Ismert: február 11-én megkezdődött és jelenleg is tart a 60 év alatti krónikus betegek oltása, e célra az AstraZeneca-vakcinát használják (ezzel a jelenlegi előírások szerint csak a 18-59 év közötteiket lehet oltani). 

Ezen a héten 74 ezer adag AstraZenecát szállítanak ki a kórházi oltópontokra, aminek megfelelően 74 ezer regisztráltat várnak március 6-án és 7-én (szombat, vasárnap) a kórházi oltópontokra. Az érintetteket sms-ben értesítik arról, hogy pontosan hol és mikor várják őket vakcinálásra.

Kérik:

  • akár háziorvosi rendelőben, akár kórházi oltóponton történik az oltás, az előre egyeztetett időpontra pontosan érkezzenek, hogy a tumultust elkerüljék! 

A háziorvosok a praxisukhoz tartozó védőoltásra regisztráltak listáját heti frissítéssel megkapják. Mindenki sorra fog kerülni, aki online vagy postán regisztrált! 

oltásAstraZeneca

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Leader3