Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jó idő: egyre több biciklis és motoros az utakon

| 2021. 03. 01. | 10:47:00
Nagyon vigyázzunk egymásra! Motorosok, védőruha!
Jó idő: egyre több biciklis és motoros az utakon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A tavaszias időjárás miatt egyre többen veszik elő a kétkerekűjüket, ebből adódóan egyre több biciklissel és motorossal találkozhatunk megyénk közútjain. Kérjük, hogy a balesetek megelőzése érdekében fogadják meg a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság tanácsait.

Kerékpárosok:

Ellenőrizzék saját, illetve gyermekeik biciklijét, annak világítóberendezéseit és fékeit.

A közlekedés minden résztvevőjére, így a kerékpárosokra is vonatkozik a „látni és látszani” biztonsági alapelv. Az esti szürkületben és éjszaka nagyon fontos, hogy megfelelően legyen kivilágítva kerékpárjuk és viseljenek láthatóságot segítő eszközöket.

Kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt szálljanak le kerékpárról, és a forgalomba való bekapcsolódás előtt győződjenek meg annak veszélytelenségéről!

Motorosok:

Közlekedjenek megfontoltan! Fontos az út-, látási és időjárási viszonyokhoz való alkalmazkodás és a követési távolság helyes megválasztása. A megfelelően elsajátított kezelési vagy fékezési technika életet menthet!

Felkészülten, megfelelő műszaki állapotú motorral induljanak útnak! Nagyobb túra előtt – lehetőség szerint – érdemes szakszervizben átnézetni a járművet. Fontos a motoron található biztonsági felszerelések ellenőrzése is, ha valamelyik nem megfelelően működik, törött, sérült, akkor ne mulasszák el azokat lecserélni!

Motorozás közben viseljenek megfelelő védőfelszerelést és öltözéket!  

Az élénk színű bukósisak, motorosruha és csizma könnyebben észrevehetővé teszi a jármű vezetőjét a közlekedés többi szereplője számára. Ezek használata egy esetlegesen bekövetkező balesetben a súlyos sérülések kockázatát is csökkentik. A bukósisak esetében a sértetlen és rendszeresen tisztított, karbantartott sisak meghálálja a gondozást, ám egy esetleges baleset, esés után mindenképpen szükséges ellenőrizni, hogy megfelelően el tudja-e még látni a védelmet.

… hogy mindenki hazaérjen!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés