Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ajak nagyszerű emberét, kiváló pedagógusát díjazta a MOL

| 2021. 04. 12. | 12:42:00
A szabolcsi pedagógus újabb értékes elismerést kapott.
Ajak nagyszerű emberét, kiváló pedagógusát díjazta a MOL
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A MOL Mester-M-díj idén az eddigieknél is nagyobb jelentőséggel bír, hiszen a COVID-19 járvány okozta helyzetben a tanárok, edzők oktatásba fektetett energiája még inkább felértékelődött, munkájuk elismerése különösen fontos. Korábbi tanítványaik jelölése alapján a MOL Alapítvány kuratóriuma idén is 10 kiemelkedő munkát végző tanárt és utánpótlásedzőt díjazott, 

Varga Istvánt, az ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola fizika, kémia, matematika és technika szakos tanárát. 

A MOL Mester-M Díj azoknak az áldozatkész tanároknak, edzőknek a munkáját ismeri el, akik ösztönzik a tehetséges gyerekeket a sport, a művészet és a tudomány területén, ezzel egy időben szakmailag, emberileg is tanítványaik példaképei.

Varga István a tudomány kategóriában kapta meg a MOL Alapítvány Mester-M díját. Az ajaki Tamási Áron Katolikus Általános Iskola fizika, kémia, matematika és technika szakos tanára nagy hatással van a tanítványaira, szemléletformáló pedagógiája különleges, az oktatást szenvedéllyel végzi. A hétköznapi élet jelenségeinek magyarázatán keresztül hozza közelebb a gyerekekhez a fizikát. 2010-től az Öveges József Országos fizikaverseny feladatkitűzője, szervezője. A kutatók éjszakáján önálló bemutatót tartott, játékos, filléres kísérleteit játszóházakban, egészségmegőrző nyári táborban is bemutatja, hogy felkeltse a gyerekek érdeklődését a természettudomány iránt. Tehetséggondozói és tudomány népszerűsítő munkásságáért több elismerésben részesült már (Mikola Sándor-díj, Öveges József-díj, Ericsson-díj, Jedlik Ányos-díj). 

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés