Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Érdekességek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye labdarúgócsapatairól

| 2021. 04. 13. | 11:33:00
A Nyíregyháza csapatának a Kazincbarcika ellen van a legjobb győzelmi mérlege.
Érdekességek Szabolcs-Szatmár-Bereg megye labdarúgócsapatairól
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A megye mindössze 3 csapatot ad a Nemzeti Bajnokság 3 osztályába: a Kisvárda szerepel az NB 1-ben, a legnagyobb múltú szabolcsi klub a Nyíregyháza az NB 2-ben és a Sényő-Carnifex csapata van jelen az NB 3-ban, így mindegyik osztályba egy csapatot adnak.

A sényőiek legértékesebb játékosa jelenleg a 29 éves Farkas Márk, aki 5 évet húzott le Nyíregyházán, ezután került a csapathoz. Farkas az Illés Akadémián nevelkedett és korábban a Haladás színeiben az NB 1-ben is bemutatkozhatott.

A Kisvárda a 2017/18-as szezonban második helyen végzett a másodosztályban, így története során előszőr az NB 1-be került. Az idei szezon már a harmadik évük, és eddig minden javult a teljesítményük. Az első idényükben 38 ponttal a 9. helyen zártak, ezután 42 ponttal a 8. lettek, jelenleg pedig 38 ponttal a 7. helyen állnak, de még 5 találkozó hátra van a bajnokságból, így elég valószínű a javítás.

A Nyíregyháza csapatának a Kazincbarcika ellen van a legjobb győzelmi mérlege, ha olyan csapatokat veszünk figyelembe, akik ellen legalább 10 meccset játszottak.  A kazincbarcikaiak ellen 15 mérkőzésből 10-et megnyerte, ez pedig 66,7 %-os győzelmi mutatónak felel meg a Bet365 alternatív link szerint. A lista második helyen a Siófok található, akik ellen 20 meccs alatt 60 %-os győzelmi rátája van a Szparinak.

A Sényő csapatánál eddig mindössze 1 légiós fordult meg még a 90-es években. A sztori viszont nagyon érdekes, a moldovai Valerij Capatina mindkét fia jelenleg a csapatnál játszik, akik már magyar állampolgárok, hiszen Nyíregyházán születtek és mindketten a Honvéd akadémiáján nevelkedtek, az édesapjuk pedig 4-szeres moldovai válogatottnak mondhatja magát.

Ha pedig már a légiósoknál tartunk a Kisvárda nem szenved hiányt bennük, 58 külföldi labdarúgó fordult már meg a klubnál, a legjobb pedig az ukrán játékosokat szereti, akik 19 en volt eddig. Mögöttük a második legtöbb játékos a szerbek adják Kisvárdára 10-el, a harmadik helyen pedig a románok vannak 7 játékossal.

Nyíregyházára az eddig legértékesebb érkező játékos a Lengyelországból hazatér Majoros Árpád, és Rudolf Gergely voltak, mindketten 500 eurót értek a piacon, amikor a csapathoz igazoltak. A lista további részében olyan nevek szerepelnek még, mint Igor Bogdanovic, Bajzát Péter, vagy éppen Böőr Zoltán, de a top 10-be Tisza Tibor is befér.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés