Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Koronavírus: drámai adatok Nyírbátorban is

| 2021. 04. 27. | 16:02:00
Sokkal több a temetés, mint a születések száma.
Koronavírus: drámai adatok Nyírbátorban is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Három és fél hónap alatt annyi görögkatolikus halt meg Nyírbátorban, mint máskor egy átlagos évben - írja a Bátor Média. Koronavírus elleni oltásra szólít fel a nyírbátori görög katolikus parókus. Temetést temetés követ a nyírbátori köztemetőben. A korábbi évek duplájára nőtt az elhalálozottak száma a városban. 

Fontos a hit és a lehetőség, hogy akár a templomokban is meríthessenek erőt a hívők, de olyan nagy a veszély, hogy a hit mellett most szükség van a kézzelfogható segítségre is- derül ki Kiss Zsolt görögkatolikus parókus  szavaiból.

A nyírbátori pap idén eddig már több mint 20 alkalommal temetett, ennyit máskor egy teljes év alatt szokott. A koronavírus nem válogat, hogy ki hívő és ki nem, a járványnak Nyírbátorban is nagyon sok halálos áldozata van.

Kiss Zsolt maga is oltáspárti. A görög katolikus papság közül is sok áldozatot szedett már a járvány. Mint megjegyezte, az Isten szolgálata nem véd meg senkit a koronavírus fertőzéstől, aminek a kimenetele viszont teljességgel kiszámíthatatlan.

Idén márciusban közel háromszor annyi nyírbátori hunyt el, mint egy évvel korábban - írták. A korábbi évek duplájára nőtt az elhalálozottak száma a városban, de az idei március kiemelkedően drámai számokat mutat.

Márciusban csaknem négyszer annyian haltak meg, mint ahány gyerek született Nyírbátorban.

A temetői adatok nagyon komor képet festenek az új típusú koronavírus-járvány halálozási mutatóiról. Az előző hónapban az egy évvel korábbi számokhoz képest csaknem megháromszorozódott az elhunytak és a temetések száma. Baracsi Balázs a Baracsi Temetkezési Kft. ügyvezetője egy fél évre visszanézve azt mondta, hogy legalább kétszer annyi a temetés novembertől, mint korábban, átlagos nyírbátori hónapokban.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés