Autós üldözés, baleset, majd futva menekülés Győrteleknél

police.hu

2021.05.07. 09:16

Autós üldözés, baleset, majd futva menekülés Győrteleknél

Ittas is volt a sofőr.

Hirdetés

Hirdetés

A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai május 5-én a Tunyogmatolcs és Győrtelek települések közötti útszakaszon akartak ellenőrzés alá vonni egy személygépkocsit, és annak vezetőjét.

A járművezető a rendőrök megállásra utasító jelzését figyelmen kívül hagyta, és továbbhajtott Győrtelek irányába. A rendőrök szolgálati gépkocsijukkal követték a járművet, ami – feltehetően eltúlzott sebessége miatt – szalagkorlátnak, és egy álló gépkocsinak ütközött. Az ukrán-magyar állampolgárságú gépkocsivezető az autóból kiugrott, és megpróbált elmenekülni.

Nem jutott messzire, a rendőrök szinte azonnal elfogták.

A járművezetőnél felmerült az alkoholfogyasztás gyanúja is, ezért vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett. Az egyenruhások a nagydobosi férfi gépkocsijában 5500 doboz csempészett cigarettát találtak, amelynek értéke meghaladja a tízmillió forintot.

A 29 éves férfit a rendőrök a Mátészalkai Rendőrkapitányságra előállították, és közúti veszélyeztetés bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták. A jövedéki árucsempészettel kapcsolatos eljárást az illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatja.
TunyogmatolcsGyőrtelek

Hirdetés

Szóljon hozzá!