Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mélygarázsokból, pincékből szivattyúzták a vizet Nyíregyházán

| 2021. 05. 13. | 11:05:00
Sok munkát adott a lezúduló csapadék.
Mélygarázsokból, pincékből szivattyúzták a vizet Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy juharfa törzsének közepe izzott, füstölt május 12-én a kisvárdai Szent László utcában. A helyi hivatásos tűzoltók szüntették meg az izzást. A kiégett fatörzs balesetveszélyes volt, ezért kivágták.

Vasúti sínek mellett, tíz négyzetméteren égett a száraz fű a nyíregyházi Móricz Zsigmond utcánál szerdán. A szabolcsi megyeszékhely hivatásosai kéziszerszámokkal avatkoztak be.

Tegnap több műszaki mentést végeztek a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tűzoltók. A legtöbb feladatot az este érkező viharkárok adták. Zömével Nyíregyháza-Borbánya városrészről érkeztek segélyhívások. A helyi önkéntes és hivatásos egységek mellett az ibrányi önkormányzati tűzoltók is dolgoztak, többek között a Margaretta, a Rezeda, a Kacagó és a Kalapos utcákban kellett beavatkozni. A mélygarázsokba, pincékbe folyt nagy mennyiségű vizet szivattyúkkal távolították el a tűzoltók. Az orosi Tujafa utcában, valamint a Korányi Frigyes és a Törzs utcán is szivattyúztak az egységek.

[Beillesztett cikk: Leszakadt az ég Nyíregyházán]

Szerdán napközben létrás jármű és motoros láncfűrész segítségével nagy méretű, veszélyt jelentő fát távolítottak el a tűzoltók a nyíregyházi Bojtár utcából, egy szociális intézmény udvaráról. A tuzséri óvoda udvarán három fa dőlt meg, az ott dolgozókat és a gyerekeket veszélyeztette, ezért a záhonyi és kisvárdai hivatásos tűzoltók eltávolították azokat. Személyi sérülés egyik helyszínen sem történt.

Tíz méter mély kútba esett egy közepes termetű kutya tegnap napközben Ófehértón. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók mentőkötelek segítségével emelték ki az ebet, majd a gazdájának átadták. Az állat nem szenvedett sérülést.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés