Vesztegetési kísérlet a beregsurányi határátkelőn

szabolcsihir.hu

2021.05.08. 10:19

Vesztegetési kísérlet a beregsurányi határátkelőn
(Fotók: ugyeszseg.hu)

Tíz kiscicát akart iratok nélkül az országba csempészni egy külföldi férfi.

Hirdetés

Hirdetés

Bíróság elé állítják azt az ukrán állampolgárt, aki a határon szolgálatot teljesítő pénzügyőrt akarta megvesztegetni. A pénz felajánlásával a 40 éves férfi azt akarta elérni, hogy a pénzügyőri szolgálatot ellátó őrmester a kötelességét megszegve tegye lehetővé belépését az Európai Unió területére, annak ellenére, hogy a gépkocsijában lévő kisállatok nem rendelkeztek a szükséges dokumentumokkal.

A rendelkezésre álló adatok szerint május 6-án a férfi belépésre jelentkezett a beregsurányi határátkelőhelyen, ahol a pénzügyőr észlelte, hogy a négy hónapnál fiatalabb állatok beléptetésének feltételei nem állnak fenn. A pénzügyőr közölte a férfival, mivel nem rendelkezik az illetékes hatóság által kiállított, megfelelő adattartalmú állat-egészségügyi bizonyítvánnyal valamennyi állat tekintetében, nem léptethető be Magyarország területére. Ekkor az elkövető könyörögni kezdett, hogy ne fordítsák vissza, majd azért, hogy a hivatalos személy jogszabályi kötelezettségét megszegje, az egyik kisállat útlevelébe rejtve 200 eurót adott át a pénzügyőrnek. A vesztegetési pénzt a pénzügyőr nem fogadta el, majd a férfival szemben büntetőeljárást kezdeményeztek.

Az őrizetbe vett férfit a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség kötelesség megszegésére irányuló hivatali vesztegetés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként. Az ukrán férfi nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését, ügyében a Nyíregyházi Törvényszék dönt.
Beregsurányhivatali vesztegetésMiskolci Törvényszék

Hirdetés

Szóljon hozzá!