Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ablakból nézték az újraélesztést a gyerekek Mátészalkán

| 2021. 06. 08. | 16:54:00
Vezetés közben lett rosszul egy férfi.
Ablakból nézték az újraélesztést a gyerekek Mátészalkán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vezetés közben lett rosszul az a 60 év körüli férfi tegnap, május 7-én, aki egy mátészalkai iskola előtt állt meg autójával, hogy segítséget kérjen - írta Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat június 8-án.

Egy arra járó középkorú nőnek még éppen el tudta panaszolni, hogy mellkasi fájdalmai vannak, majd összeesett.

"Bajtársunk azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet, miközben folyamatosan magyarázta az újraélesztés lépéseit a hős járókelőnek. Az ismeretlen nő egy pillanatig sem habozott segíteni, és pontosan végezte az utasításokat. Az esetkocsi pillanatok alatt helyszínre ért és együtt, emelt szinten folytatták tovább az életmentést, ami még hosszú percekig zajlott az utcán" írták.

Az újraélesztést végül siker koronázta.

"Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően, a férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink! Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk" - tették hozzá.

A gyerekek pedig, akik abba az iskolába járnak, mely előtt öszeesett a a férfi, az ablakból, élesben nézték végig, mi a teendő, ha a környezetükben valaki rosszul lesz, és újra kell éleszteni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés