Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyírbátori fiú az ország legjobbja matematikából

| 2021. 06. 28. | 16:06:00
Nemzetközi versenyen bizonyított.
Nyírbátori fiú az ország legjobbja matematikából
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Országos első helyezést ért el nemzetközi versenyen a nyírbátori Báthory Anna Református Általános Iskola és Óvoda diákja, Perpék Szabolcs a Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaversenyen. A dobogó legfelső fokára léphetett Perpék Szabolcs, a "Refi" nyolcadik osztályos tanulója. 

A fiú kitartó munkájának eredményeként magas szintű versenyeken kimagasló eredményeket ért el.
Szabolcs alsós tanító nénije Kissné Vékony Zsuzsanna felfigyelt arra, hogy mennyire fogékony, érdeklődőbb a matematika iránt. Bevonta a tehetséggondozó programba. A Bonifert Domonkos Nemzetközi Matematikaversenyen először 4. osztályban indult el, Kerekesné Puholla Mária tanárnő javaslatára és felkészítésével.

A felső tagozaton, Világosi Lászlóval tovább folytatta a komoly munkát, melynek kiváló eredményeként 5. osztálytól minden tanévben döntő közeli vagy döntős helyezést ért el a nemzetközi versenyen. Számos kiemelkedő matematikaversenyen mérettette meg magát többek között: a Zrínyi Ilona-, a Megyehatár Menti-, az Éles Béla-, és a BIG-TIPP versenyeken. Ebben a tanévben viszont már országos elsőként térhetett haza, Nyírbátorba.                                                             

Hirdetés
Hirdetés