Trükkös szélhámos: 100 millió forintot csalt ki szabolcsi nőktől

Szabolcsihír

2021.06.07. 16:28

Trükkös szélhámos: 100 millió forintot csalt ki szabolcsi nőktől
Fűt-fát ígért, de a pénz valójában neki kellett (a kép illusztráció)

Társkeresőn ismerkedett - sikerrel.

Hirdetés

Hirdetés

Több mint százmilliót csalt ki nőktől és egyikük rokonaitól egy szélhámos Szabolcsban. A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója június 7-én csalás és lopás bűntette miatt július 7-ig elrendelte G.Zs.I. gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2019-ben egy társkereső oldalon álnéven megismerkedett a sértettel, akivel élettársi kapcsolatba került - közölte aí Szabolcsihírrel Resán Dalma sajtószóvivő.

Együttélésük során arra hivatkozva, hogy befolyásos kapcsolatai révén kedvező áron tud ingatlanokat és valutát vásárolni. 2019. júniusa és 2020. nyara között az élettársától 50 millió forintot meghaladó összegű készpénzt vett át,

továbbá több mint 200 ezer forint értékű aranyékszert is átvett tőle azzal az ürüggyel, hogy azokat kitisztíttatja. Ezeket azonban valójában egy ismerősének szándékozott ajándékozni.

A férfi rávette élettársát egy 13.500.000 forint értékű gépjármű megvásárlására is, majd kihasználta, hogy az asszony a szemműtéte miatt átmenetileg látásában korlátozott, félrevezetve a szerződés tartalmáról, aláiratott vele egy adásvételi szerződést az autó eladásáról.

Élettársi kapcsolatuk alatt a férfi az asszony édesapjától és testvérétől is kicsalt közel 25 millió forint készpénzt szintén ingatlan és valutavásárlás okán. Amikor a férfi elköltözött a sértettől, további közel 900 ezer forintot tulajdonított el a lakásából.

A gyanúsított a fenti módszerrel egyezően

2020. nyarán két másik asszonyt is megtévesztett, akiktől 33.500.000 forintot vett át valutaváltás ígéretével.

A gyanúsított a cselekményeket megélhetésének biztosítása érdekében követte el, a sértettektől átvett összegekből nem állt szándékában sem valuta, sem ingatlan vásárlása.  

A nyomozás során a gyanúsított a nyomozó hatóság előtt idézés ellenére nem jelent meg, ezért

nemzetközi elfogatóparancs alapján fogta el a rendőrség.

Büntetett előéletű, korábban hasonló bűncselekmény miatt a bíróság már elítélte. Mindezekre tekintettel a bíróság döntése szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra helyezése esetén a gyanúsított a hatóságok elől újra elszökne, elrejtőzne vagy újabb bűncselekményt követne el, ezért elrendelte letartóztatását.

A végzés nem végleges, az ügyészség tudomásul vette, de a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be ellene. A jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék fogja meghozni.

csalásNyíregyházi Járásbíróság

Hirdetés

Szóljon hozzá!