Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bozótvágóval támadt az őt követő autósra Baktalórántházán

| 2021. 08. 27. | 16:21:00
A férfinak a bíróságon arról is be kell számolnia, mit keresett hívatlanul az ófehértói kertjében.
Bozótvágóval támadt az őt követő autósra Baktalórántházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a baktalórántházi férfivel szemben, aki idén júniusban bozótvágó késsel támadt az őt követő autósra, aki csupán az autóban ülő egyik utassal akart beszélni.

A vádirat szerint a sértett észrevette, hogy az ófehértói lakóházának udvarán egy idegen személy tartózkodik. Ekkor a betolakodó a kerítésen átmászva távozott, úgy, hogy eközben kidöntötte azt, majd beszállt egy rá várakozó személygépkocsiba, melyet a vádlott vezetett - közölte az ügyről Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő.

Ezt látva a ház tulajdonosa is autóba ült, majd követni kezdte a távozó járművet, azért, hogy az utassal megbeszélje: az okozott kárt hogyan kívánja rendezni.

Agresszívan fenyegetőzött

A sértett a távozókat egészen Baktalórántházáig követte, közben a rendőrséget is értesítette. Az autó sofőrje az egyik utcában megállt, és hirtelen tolatni kezdett. A sértett, hogy az ütközés elkerülje szintén hátramenetbe kapcsolt, de egy kereszteződés miatt meg kellett állnia. Ekkor a vádlott kiszállt a gépjárművéből magához vett egy bozótvágó kést, és azzal többször a sértett gépkocsijára ütött, közben agresszívan fenyegetőzött, ezért a sértett egyenesen a helyi rendőrőrsre ment.

Vezetéstől eltiltva

Kiderült, hogy a vádlottat a járművezetéstől a szabálysértési hatóság eltiltotta, ennek ellenére volán mögé ült, ezért a garázdaság és rongálás mellett, egy új bűncselekmény, a járművezetés eltiltás alatt vétsége miatt is felelnie kell. Az ügyészség vele szemben - büntetett előéletét is figyelembe véve - börtönbüntetés kiszabására tett indítványt vádiratában.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés