Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vádat emeltek az oltóponton katonára támadó férfi ellen Kisvárdán

| 2021. 08. 04. | 10:20:00
Ittas volt, de ez nem mentség.
Vádat emeltek az oltóponton katonára támadó férfi ellen Kisvárdán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt soron kívül bíróság elé állítja a Kisvárdai Járási Ügyészség azt a férfit, aki az őt rendre utasító katonát meglökte és szidalmazta az oltóponton - közölte Sipos László címzetes fellebbviteli főügyészségi ügyész megyei főügyészhelyettes

A vádirat lényege szerint a vádlott május 16-án megjelent a kisvárdai kórházban azért, hogy a COVID-19 védőoltást felvegye. Megkapta az oltást, majd a helyszínen kellett várakoznia.

Ennek során – ittassága miatt – többször is lehúzta a maszkot az állára, illetve túl közel ült a váróban tartózkodókhoz, ezért a szolgálatot ellátó katona többször is felszólította a szabályok betartására.

A vádlott ezt kifogásolta, ezért hátulról megközelítette az adminisztrációt végző katonát, kézzel meglökte a vállát, kiabált vele, becsmérlő kifejezéseket használt. A férfit végül a többi katona és biztonsági őr kivezette a helyszínről.

Az ügyészség szerint a vádlott erőszakkal akadályozta jogszerű eljárásában az oltóponton szolgálatot teljesítő katonát, ezért megvalósította a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettét. Mindezekért az ügyészség augusztus 5-én a Kisvárdai Járásbíróság elé állítja a vádlottat, és a bíróság dönt a bűnösségéről.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés