Majdnem apósa tévéjét cserélte autóra a nyírbogdányi

Szabolcsihír

2021.09.10. 12:29

Majdnem apósa tévéjét cserélte autóra a nyírbogdányi
Illusztráció: pixabay.com

Fondorlatos módon szerzett lakáskulcsot, hogy az ügyletet lebonyolítsa.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 19 éves nyírbogdányi fiúval szemben, aki barátnője apjának a televízióját cserélte el egy személygépkocsira annak tudta nélkül - közölte a Szabolcsihírrel Dr. Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő.

A vádirat szerint a fiatal fiú idén márciusban meglátott egy gépkocsi hirdetést, azonban nem volt pénze rá, ezért elhatározta, hogy barátnőjétől megszerzi külföldön dolgozó apja lakáskulcsát, és egy televíziót ajánl fel az autóért cserébe.

Kulccsal

A vádlott az üres lakáshoz beszélt meg találkozót a gépkocsi eladójával, aki abban a hiszemben, hogy a vádlott a saját házához hívta, megjelent a nyírbogdányi ingatlan előtt. Az ajtót a vádlott a lopott kulccsal kinyitotta, a cserepartnerrel bementek a házba, és az ott lévő nagyméretű televíziókészüléket elcserélte a gépkocsira.

Mikor a lakás tulajdonosa hazaért, és észrevette, hogy hiányzik a tévéje, feljelentést tett a rendőrségen. A nyomozók hamar a készülék nyomára bukkantak, és lefoglalták. A gépkocsi eladója az autó árát a vádlottól követelheti.

Az ügyészség a büntetlen fiúval szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta. Ez azt jelenti, hogy a közösség érdekében ingyen kell munkát végeznie.

lopás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés