Román embercsempészek ellen emeltek vádat Nyírbátorban

Szabolcsihír

2021.09.10. 13:05

Román embercsempészek ellen emeltek vádat Nyírbátorban
A kép illusztráció

Nyírmihálydinál buktatták le őket a rendőrök.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyírbátori Járási Ügyészség vádat emelt négy román férfi ellen, akik egy külföldi bűnszervezet tagjaként hatósági előírások megkerülésével akartak szír állampolgárokat Magyarországon keresztül különböző nyugat-európai országokba csempészni közölte a Szabolscihírrel Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő.

A vádirat szerint a négy román férfi 2021. január 5-én az esti órákban egy személygépkocsival és egy kisteherautóval érkezett Magyarországra, azért, hogy Szerbiából embercsempészek segítségével Magyarországra juttatott migránsokat tovább szállítsanak különböző nyugat-európai országokba.

16 szír

A kisteherautó rakterébe felvettek 16, magukat szír állampolgárnak valló személyt, majd azzal egyikük Budapest felé indult, míg a többiek személygépkocsival felvezetőként segítették a rendőrségi ellenőrzés elkerülése érdekében. A bűnszervezet irányítói őket utasításokkal, térképekkel, úticél koordinátákkal és a migráns személyekre vonatkozó adatokkal látták el.

A teherautót azonban a rendőrség Nyírmihálydiban ellenőrzés alá vonta, és a sofőrt, valamint a gépjármű rakterében utazó 16 migráns személyt – köztük egy gyermeket – elfogta. A nyomozati munka eredményeként az elfogott sofőr elmenekülő társai is rendőrkézre kerültek.

Az ügyészség vádiratában a letartóztatásban lévő vádlottakkal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását, valamint azt indítványozta, hogy őket a bíróság hosszabb időre utasítsa ki Magyarországról.

embercsempészet

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés