Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Valótlanságot állít Márki-Zay Péter - így a kisvárdai jobbikos

| 2021. 10. 14. | 14:14:00
Egyik versenyben lévő miniszterelnök-jelöltet sem támogatja.
Valótlanságot állít Márki-Zay Péter - így a kisvárdai jobbikos
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kisvárdai jobbikos jelölt szerint hiába állítja Márki-Zay, ők nem voltak ott a budapesti kampányrendezvényén. 

„Itt vannak velünk azok a jobbikos alapszervezetek, amelyek a pártvezetés tartózkodó álláspontja mellett is kimondták azt, hogy engem támogatnak, Keszthelytől Kisvárdáig. Számítok a jobbikos szavazatokra is”

– mondta Márki-Zay Péter még vasárnap, a fővárosi Madách téren tartott kampányrendezvényén az előválasztás miniszterelnök-jelölti második fordulójának nyitányán.

Ez az a kijelentés egyúttal, aminek valóságtartalmát most a kisvárdai székhelyű, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 3-as választókerületben az előválasztáson győztes jobbikos jelölt, Tóth Viktor vitatja, írja az Azonnali. Mint Facebook-posztjában írja:

„Többen is jelezték felém, hogy Márki-Zay Péter fővárosi nagygyűlésen az hangzott el, hogy a kisvárdai Jobbik is jelen van a rendezvényen. A félreértések elkerülése végett szeretném tisztázni, hogy a valóság az, hogy sem én, sem a választókerületünk jobbikos alapszervezeteinek tagjai nem vettek részt a kampányeseményen. Ezt a döntésünket és a valóságot pedig mindenkinek illendő lenne elfogadnia.”

Tóth kitér arra is, hogy a Jobbik elnökségének és parlamenti frakciójának döntése alapján egyik versenyben lévő miniszterelnök-jelöltet sem támogatja, és személy szerint ő arra fog szavazni az október 16-ig tartó második fordulóban, aki az önmérséklet, a szerénység és a kompromisszumkészség erényeit „a legszorgalmasabb gyakorolja, és erre inti a követőit is”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés