Hirdetés

Eltiltották, mégis vezetett Baktalórántházán, bánhatja

Szabolcsihír

2021.11.25. 17:17

Eltiltották, mégis vezetett Baktalórántházán, bánhatja

Fittyet hányt a bíróság döntésére.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétsége miatt emelt vádat azzal a 22 éves férfivel szemben, aki röviddel azután, hogy a bíróság a járművezetéstől eltiltotta újra autóba ült, és jogosítvány nélkül vezetett - közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese helyettes sajtószóvivő. 

A vádirat szerint a fiatal férfit a bíróság idén október 13-án engedély nélküli vezetés szabálysértése miatt pénzbírsággal sújtotta, és 1 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A vádlott az eltiltás tényéről értesült, hiszen a tárgyaláson részt vett, a végzéssel szemben fellebbezéssel nem élt.

A vádlott fittyet hányva a bíróság döntésére egy héttel később ismét autóba ült, és Baktalórántházán újra jogosítvány nélkül vezetett.

Ez már bűncselekmény

Cselekménye idén májustól bűncselekménynek minősül, és az ügyészség a konok szabályszegőkkel szemben szigorúan kíván fellépni, ezért a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta vádiratában amellett, hogy a közügyektől és a járművezetéstől is tiltsa el őt a bíróság.

járművezetés az eltiltás hatálya alatt

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés