Hirdetés

Aki kérné az oltást, a jövő héten még könnyen megkaphatja!

Szabolcsihir.hu

2021.12.04. 18:37

Aki kérné az oltást, a jövő héten még könnyen megkaphatja!
Anya és lánya várakozik, miután beoltották őket Pfizerrel Nyírbátorban  (Fotó: Balázs Attila/MTI)

Szabolcs megyében kilenc városban fogadnak. Nem kell regisztrálni. 

Hirdetés

Hirdetés

Ne feledjék, a nagy sikerre tekintettel újabb egy héttel meghosszabbította a kormány a november 22-én kezdődött, regisztráció nélküli oltást, amel így legalább december 12-ig (vasárnap) tart.  A kormányzati tájékoztató oldal emlékeztet, az oltópontok minden nap reggel 7 és este 19 óra között vannak nyitva; a kórházak országszerte továbbra is megemelt oltási kapacitással várják az érkezőket akár az első, az elmaradt második vagy a harmadik oltásra. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Akik időpontfoglalás nélkül érkeznek, azokat érkezési sorrendben oltják. Aki előzetesen regisztrált és foglalt az interneten időpontot az elkerülheti a várakozást.

Az oltási akció során eddig a legtöbben a megerősítő, harmadik oltást kérték, amely mindenkinek javasolt, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását. A megerősítő oltással ismét 80-90 százalékosra emelhető a védettségi szint. Az oltatlanokat arra figyelmeztetik, hogy a most terjedő delta vírusmutáns rájuk a legveszélyesebb, súlyos megbetegedést képes okozni. Ne feledjék vinni a második és harmadik oltás esetén a korábbi oltást igazoló dokumentumokat; a folyamatot meggyorsíthatja az előzetesen kinyomtatott, kitöltött, aláírt hozzájáruló nyilatkozat.

A kórházi oltópontokon ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. A Szputynik már elfogyott.

A még oltatlan 12-17 éves gyermekek oltására is lehetőség van, ez esetben javasolt a szülői kíséret, továbbá szükséges a szülői hozzájáruló nyilatkozat. Heteken belül megkezdődhet az 5-11 éves gyermekek oltása is.

oltáskoronavírus

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés